Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 20:07

Crvena zvezda posle velike borbe nadigrala Uniks u Kazanju

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Uniks u Kazanju sa 84:77 u meču 26. kola Evrolige i zabeležila devetu pobedu u sezoni.
Crveno-beli su uspeli da se revaširaju Uniksu za poraz u Beogradu. Posle velike borbe pune preokreta crveno-beli su zadržali prisebnost i pre svega odličnom igrom u odbrani i izgrađenim pozicijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u napadu stigli do velike pobede.

Zvezda je odlično ušla u meč. Iskoristili su crveno-beli stegnut start protivnika i serijom 9:0 otvorila susret. Uniks je potom počeo da pogađa, ali je naša ekipa imala spreman odgovor i posle prve četvrtine imala je plus 11.
Nastavak je doneo mnogo bolju igru domaćina. Raspucali su se za tri poena i brzo istopili prednost naše ekipe, potom i stigli do preokreta. Ponovo je Zvezda uspela da stigne do plus sedam, međutim u samom finišu imala je nekoliko promašenih šuteva. Uniks je to iskoristio i sa par trojki stigao do izednačenja - 43:43.
U trećem periodu nastavljena je velika borba. Prvo je Uniks stekao pet poena prednosti, da bi crveno-beli brzo uspeli da preokrenu. Usledila je rezultatska klackalica. U finišu prvo je Uniks stigao do plus devet. Naša ekipa je odgovorila serijom od 7:0 u poslednjem minutu deonice.
Nastavljena je velika borba i u poslednjoj deonici. Odličnom igrom u odbrani i strpljivim napadom crveno-beli su preokrenuli rezultat i pet minuta pre kraja vodili sa 75:71.
U narednom minutu postignut je samo jedan poen i to trojka Holinsa i Zvezda je stekla prednost od sedam poena razlike.
Do kraja meča Zvezda je uspela da sačuva prednost, koja je iznosila i deset razlike. Na kraju - 84:77 za crveno-bele.
Najefikasniji u našoj ekipi bio je Kalinić sa 20 poena, njega je pratio Volters sa 19, a dvocifren učinak imao je još i Holins sa 10. U poraženoj ekipi Hezonja je ubacio 18 poena, Spisu je dodao 17, a  Džon Braun 13.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šah-mat Kalinića

Izvor: Danas, 11.Feb.2022

Otkrio je Nikola Kalinić da se vremenom zaljubio u šah; u drevnoj igri pronašao je ideje sposoban da ih implementira i na košarkaškom terenu. Trebalo mu je vremena da povrati dah posle preležane korone, međutim na osnovu partije u Kazanju, reklo bi se da polako izlazi iz kriznog perioda. Bila...

Nastavak na Danas...

Radonjić: Odigrali smo izuzetno pametno

Izvor: Danas, 11.Feb.2022

Odmeren je trener Crvene zvezde u izjavama i kada njegov tim gubi, a posebno kada pobeđuje na način na koji je to uradio u Kazanju. Crveno-beli su iznenadili Uniks (77:84), došli do devete evroligaške pobede koja će puno značiti Laziću i saigračima u okviru priprema za predstojeći Kup Radivoja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.