Crvena zvezda nastavlja niz, savladan je Rad

Izvor: RTS, 20.Okt.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda nastavlja niz, savladan je Rad

Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:0). Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u Super ligi Srbije, u 12. kolu savladan je Rad. Crveno-beli su prvi na tabeli sa 34 boda ispred Radničkog koji je sakupio 27. Rad je trenutno na 10. mestu sa 13 bodova.
Crvena zvezda je napravila sjajnu uvertiru pred gostovanje Liverpulu u Ligi šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svom terenu savladala je komšije sa Banjice. Dominirala je Zvezda tokom cele utakmice, stvarala šanse postizala golove. Rad je retko pretio, ipak uspeo je da stigne do gola i time ublaži poraz.

Tvrda utakmica u prvom delu igre. Crvena zvezda je napadala, Rad se uglavnom branio i pretio iz kontranapada. Crveno-beli su „kružili" oko šesnaesterca gostiju, koji su uspeli da zatvore sve prilaze svom golu.
Nekoliko polu šansi koje su propustili igrači Zvezde, pre svih Boaći, Srnić i Ebisilio. Prvi deo igre ostaće upamćen i po povredi Stojkovića, koji je napustio teren a zamenio ga je Sumaila.
Crveno-beli su poveli u 39. minutu. Fantastičan centaršut Ebisilija, Boaći je najviši u skoku i glavom matira golmana Rada.
Beležimo još jednu šansu za Zvezdu, Simić je uputio loptu ka Boaćiju u visini peterca, ali je golman Marković uspeo da zakači loptu i skrene njenu putanju tako da napadač domaćih nije uspeo da je zahvati.
Zvezda je udvostručila prednost u 45. miutu. Sa desne strane centaršut je uputio Degenek, na suprotnoj strani je pronašao Gobeljića koji sjajnim udarcem trese mrežu Markovića.

Gobeljić je u 53. minutu pokušao da centrira, ali je lopta dobila čudnu putanju i golman Marković je krajnjim naporom uspeo da je odbije u korner.
Novi gol crveno-beli su postigli u 57. minutu. Polukontru je povukao Srnić, koji pronalazi Boaćija. Ovaj se ustremio ka kaznenom prostoru, pobegao čuvaru i preciznim udarcem pogodio bliži ugao golmana Markovića.
Rad je konačno zapretio u 73. minutu. Propuštena je velika šansa. Posle kornera lopta je preletela na drugu stranu, ali Mihajlović nije uspeo da zatrese mrežu Crvene zvezde.
Gosti su smanjili prednost Zvezde u 78. minut. Mihajlović je presekao napad domaćina, odmah je uposlio Marinkovića, koji je obišao istrčalog Borjana i plasirao loptu u mrežu.
Nakon primljenog gola Zvezda je stvorila nekoliko stopostotnih šansi, ali golman Marković je uspeo da sačuva svoju mrežu.
Radnički je bio siguran protiv Zemuna 2:0 golovima Siniše Babića. Trijumf je zabeležio i Proleter protiv Mačve 1:0 u Novom Sadu.
Rezultati i strelci:
Voždovac - Mladost 1:1 (Luković 80 - Odita 58)
Crvena zvezda - Rad 3:1 (Boaći 39, 57, Gobeljić 45+2 - Marinković 78)
Napredak - Radnik 1:1 (Ndaje 26 - Pantelić 64)
Proleter - Mačva 1:0 (Čović 63)
Radnički - Zemun 2:0 (Babić 28, 42)
Petak:
Čukarički - Vojvodina 1:0 (Mudrinski 90+3)
Nedelja:
Spartak - Partizan (13 sati).

Tabela: Crvena zvezda 34 boda, Radnički 27, Čukarički 25, Partizan 24 (-1), Mladost 19, Napredak 18, Proleter 17, Vojvodina 15, Rad 13, Mačva 13, Bačka 12, Voždovac 12, Zemun 9, Radnik 9, Spartak 8 (-1), Dinamo 6
Tok utakmice:
20.55 - Kraj utakmice. Crvena zvezda - Rad 3:1.
20.53 - Kraj utakmica, rezultati:  Napredak - Radnik 1:1 (1:0), Proleter - Mačva 1:0 (0:0), Radnički - Zemun 2:0 (2:0).
20.40 - GOOOL! Rad smanjuje prednost Zvezde na 3:1. Gosti su presekli napad Zvezde, Mihajlović pronalazi Marinkovića, koji je uspeo da obiđe Borjana i plasira loptu u mrežu.
20.19 - GOOOL! Crvena zvezda vodi sa 3:0. Polukontra crveno-belih po levoj strani, Crnić odlično upošljava Boaćija, koji je umakao svom čuvaru, uleteo u kazneni prostor i sa oko šest metara pogodio bliži ugao golmana Markovića, igrao se 57. minut
19.47 - Poluvreme, rezultati: Zvezda - Rad 2:0, Napredak - Radnik 1:0, Proleter - Mačva 0:0, Radnički - Zemun 2:0.
19.45 - GOOOL! Crvena zvezda vodi protiv Rada sa 2:0. Centaršut Degeneka sa desne strane, na drugoj strani u visini peterca na nju je naleteo Gobeljić i zakucao je u mrežu.
19.40 - GOOOL! Crvena zvezda vodi protiv Rada sa 1:0. Sjajan centaršut Ebisilija iskoristio je Boaći i glavom savladao golmana gostiju.
19.30 - Bez ozbiljnijih šansi na obe strane. Zvezda ima terensku inicijativu, veći posed lopte.
19.00 - Počeo je meč ...
18.45 - Sastavi timova:
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Ebisilio, Simić, Boaći.
Rad: Marković, Vico, Perendija, Šipčić, Tričković, Bainović, Petrović, Živković, Marinković, Mladenović, Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.