Čelnik Zvezde želeo da uplati 5.000.000€ na ubedljiv poraz?

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnik Zvezde želeo da uplati 5.000.000€ na ubedljiv poraz?

Ugledni francuski "L'Ekip" u petak je objavio šokantnu informaciju da je jedan neimenovani čelnik Crvene zvezde pre meča 2. kola Lige šampiona protiv PSŽ pokušao da uplati 5 miliona evra na poraz Beograđana sa pet golova razlike.

L'Ekip navodi da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila francusko tužilaštvo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedan od “visokih funkcionera” srpskog kluba pokušao je da uplati 5.000.000 evra da će crveno-beli od Svetaca izgubiti sa pet golova razlike.

Naime, isti izvor prenosi da su nekoliko dana pre duela 2. kola na "Parku prinčeva" o celom slučaju obavešteni i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi bliski saradnici. Informacija je stigla od neimenovanog doušnika u čiji kredibilitet ne bi trebalo da se sumnja, prenosi "Mocart Sport" pisanje L'Ekipa.

U tekstu se dalje navodi da je Zvezdin funkcioner na izbor igrača kako bi se utakmica odvijala u željenom pravcu. Međutim, trener Vladan Milojević od standardnih igrača na raspolaganju nije imao samo povređenog Ričmonda Boaćija, dok su u starznoj postavi bili Goran Čaušić i Veljko Simić, igrači koji baš i nisu nepoznati široj javnosti.

➡ L'UEFA a alerté les autorités françaises sur un possible trucage du match de Ligue des champions PSG-Etoile Rouge Belgrade (6-1)

➡ Un dirigeant serbe aurait parié près de 5 M€ sur la défaite de son équipe par cinq buts d'écart.

Notre enquête >>>https://t.co/skWkhAp2Rtpic.twitter.com/4q9qK5qSnL

L'Ekip prenosi i da doušnik tvrdi i da se Zvezdin zvaničnik dan pre utakmice u Parizu sastao sa predsednikom PSŽ Naserom Al-Kelaifijem i da su inspektori prisluškivali njihov razgovor. Međutim, niko od njih nije rekao ništa sporno.

Na dan utakmice, isti policajci su bili na Parku prinčeva. Sumnja je proradila kad je Kilijan Mbape u 70. minute pogodio za 5:0, a potom posle gola Marka Marina i Nejmar za konačnih 6:1 u 81.

“Nije moguće! To nije tačno”, prenosi L’Ekip reči Dragana Džajića, počasnog predsednika crveno-belih.

L’Ekip procenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije nikakvo iznenađenje, ali da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije ni očekivalo da će biti tako lako. Pa su tako na samoj utakmici bila i stručna lica koja su “procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima”.

Istraga je nastavljena i posle utakmice. Doušnik UEFA je u Nionu ispričao i da je misteriozni čelnik Zvezde – pod uslovom da je cela priča uopšte tačna – iz svog džepa investirao 3.000.000 od 5.000.000 evra i da je u jednom pariskom trendi lokalu trebalo da pokupi novac odmah nakon meča. Međutim, istražitelji su tu dojavu prekasno dobili, pa nisu stigli na sastanak, ako se isti i desio.

Pre same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde. U Francuskoj ipak nisu primetili nekakve čudne kladioničarske šablone.

Iz UEFA su na sve ove tvrdnje kratko odgovorili rekavši da ovakve slučajeve nikad ne komentarišu pre no što se istraga završi.

I sam L’Ekip na kraju teksta ističe da “u ovoj fazi istrage nema konkretnih dokaza, već samo osnovana sumnja” koju dalje ispituju i UEFA i nadležni francuski organi.

“Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde”, zaključuje se u tekstu.

Srpski prvak je poražen od prvaka Francuske sa 6:1 i posle dva kola na začelju je grupe C sa jednim bodom. Napoli je prvi sa 4 boda, dok Liverpul i PSŽ imaju po tri.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

L'Ekip: Zvezdin čelnik pokušao da uplati pet miliona evra na debakl Beograđana

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2018

Ugledni francuski portal "L'Ekip" tvrdi da je neko od funkcionera Crvene zvezde pred meč sa PSŽ-om u Ligi šampiona pokušao da uplati čak 5.000.000 evra na pobjedu Parižana od barem pet golova razlike protiv srpskog prvaka, a da je UEFA to saznala i obavijestila nadležne u Francuskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Čelnik CZ želeo da uplati 5.000.000€ na ubedljiv poraz?

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018

Ugledni francuski "L'Ekip" u petak je objavio šokantnu informaciju da je jedan neimenovani čelnik Crvene zvezde pre meča 2. kola Lige šampiona protiv PSŽ pokušao da uplati 5 miliona evra na poraz Beograđana sa pet golova razlike...L'Ekip navodi da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.