Čekajući kuglice, Zvezdo, samo ne u susedstvo!

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekajući kuglice, Zvezdo, samo ne u susedstvo!

Jasno je, nakon što je smanjen broj potencijalnih rivala ko su timovi koje bi Zvezda htela za izbegne. Omiljena destinacija, Baltik.

Kao što se i očekivalo, UEFA je smanjila broj rivala srpskog šampiona, žreb podelila u grupe, Crvena zvezda je nosilac i biće birana u prvom delu žreba.

U šeširu su uz nju, Ludogorec, Astana, Škendija i švedski AIK, dakle timovi koji bi na papiru u prvim mečevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trebalo da budu favoriti.

Oni će dobiti rivale iz slabijeg šešira, gde se nalaze, mađarski, rumunski prvaka, zatim najbolji timovi Jermenije, Estonije i Litvanije.

Sasvim je jasno, put u bivše sovjetske republike je mnogo bolja opcija, ali i tu ima razlike, Baltik je odlična solucija, ni Suduva, ni Nome Kalju iz Estonije nisu timovi kojih se treba plašiti.

Tereni su dobri, put ugodan, mada dalek, nema vrućine, niti bilo kakvog pritiska, pa bi Zvezdi zaista legao takav rival na početku kvalifikacija.

Što se Ararata iz Jermenije tiče, takođe to nije ekipa koja bi trebalo da pravi probleme, ali uvek je bolje izbeći put u kavkaske republike, mada u smislu kvaliteta retko kada ima dileme.

Rumunski Kluž je najopasniji rivak, liga naših suseda nije jaka kao nekada, ali svejedno, Kluž je već igrao Ligu šampiona, dve godine je bez premca u Rumuniji, vodi ih nekadašnja zvezda Čelsija, Dan Petresku, imaju dosta stranaca, fudbalera koji nisu uspeli u velikim klubovima, ali za ovaj nivo su odlični. Svakako najteži rival.

Što se tiče Ferencvaroša, to je najveći mađarski klub, Ferdi je bio prvak 30 puta, doduše samo dva puta u ovoj deceniji. Osvajali su i evropske trofeje, Kup Sajamskih Gradova, imaju i finale KPK, ali sve je to davna prošlost.

Na klupi je Serhej Rebrov nekadašnja ukrajinska Zvezda, od poznatih imena tu je Frimpong, bivši igrač Zvezde, pa Spirovski, Makedonac koga se sećamo iz čačanskog Borva, slovenački reprezentativac Blažič, nekadašnja velika nada Juventusa, Lanzafame, da ne nabrajamo, svakako radi se o solidnom timu, mada će Zvezda biti favorit ako dobije Mađare.

Ne može da se bira, ali postoje odlične, manje dobre i loše opcije, žreb je danas u 14:30.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.