Cedevita zahteva da Zvezda i Budućnost treba igraju van Srbije i Crne Gore

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita zahteva da Zvezda i Budućnost treba igraju van Srbije i Crne Gore

Cedevita će na predstojećoj sednici ABA lige tražiti da Crvena Zvezda i Budućnost svoje mečeve igraju minimalno 400km od svog sedišta i pred praznim tribinama.

Strasti oko nemilih scena na finalnim mečevima ABA lige još uvek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita.

Zagrepčani će pisani dokument pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da stave na dnevni red sednice Skupštine ABA lige zakazane za petak, 24. maj.

U "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu na kojima počiva ABA liga, prvenstveno misleći na fer-plej i nultu stopu tolerancije na nasilje.

"Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike", pišu Novosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.