Zvezda posle drame pala u Morači - igra se četvrti meč (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021, 10:30

Zvezda posle drame pala u Morači - igra se četvrti meč (VIDEO)

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu 75:71 , u trećem meču finalne serije ABA lige. Budućnost je izvela 34 slobodna bacanja, a Zvezda 14.

Crvena zvezda nije iskoristila prvu meč loptu i sada je 2-1 u finalnoj seriji za crveno-bele. Četvrti meč igra se takođe u Podgorici.

Na početku je bilo tvrdo i videli smo samo devet poena za pet minuta košarke. Zvezda je gubila 8:4, ali je onda serijom 7:1 preokrenula rezultat i došla do prednosti, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je održala do kraja prve četvrtine.

Ponovo je dominirala na ofanzivnom skoku i kretnja lopte je bila sjajna, pa su posle prvih 10 minuta imali +4.

Budućnost je bila bez pogođene trojke u prvoj četvrtini, ali se to promenilo u nastavku. Sjajno je zaigrao i bivši kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović, pa je došlo do preokreta i vođstva domaće ekipe.

Džordan Lojd je uzeo stvari u svoje ruke i vezao sedam poena, ali Zvezda nije uspela da održi prednost.

U poslednjem napadu u prvom poluvremenu Dela Vale pogađa trojku i Budućnost je posle prvog poluvremena imala +3.

Zvezda je sjajno igrala u prvoj polovini treće četvrtine, pošto Budućnost nije postigla nijedan poen iz igre za pet minuta.

Crveno-beli su preokrenuli i vodili su 44:41, a od tada kreće katastrofa – izgubljene lopte, promašene trojke, promašeni ziceri, veliki broj faulova i Budućnost serijom 10:0 dolazi do najvećih +7.

Na kraju treće četvrtine bilo je +4 za Budućnost, pošto je Davidovac u poslednjim sekundama treće četvrtine pogodio trojku.

Branko Lazić na početku četvrte četvrtine krade dve lopte i vraća Zvezdu u igru, koja je izjednačila.

Na četiri minuta do kraja, Dela Vale i Nikolić pogađaju po trojku i odlazi Budućnost na +7. Zvezda nije uspela da iskoristi momenat inspiracije i birali su teške šuteve, koje nikako nisu mogli da pogode.

Gledali smo dramatičnu završnicu, punu slobodnih bacanja, koja su na kraju i rešila meč.

Trojkom je Zvezda na 45 sekundi do kraja smanjila na poen zaostatka, ali je Dela Vale odmah uzvratio za +4.

Lojd sa dva bacanja vraća Zvezdu na -2, ali na 12 sekundi do kraja, u poslednjoj sekundi napada za Budućnost Lazić pravi faul i Dela Vale sa dva bacanja rešava meč.

Do pobede su Budućnost predvodili Dela Vale sa 19 i Danilo Nikolić i Ivanović sa po 11 poena.

Kod Zvezde su se istakli Lojd sa 19 i Dobrić sa 17 poena. Dvocifreni su bili i Davidovac i Noko sa po 10 poena, dok je centar Zvezde imao i 11 skokova.



Radonjić: Nismo iskoristili šanse

Čvrsta i interesantna utakmica tokom svih 40 minuta u kojoj smo i mi i Budućnost igrali dosta tvrdo i pokušavali da na taj način iskoristimo prednosti, koje posedujemo. Tok meča je bio takav da smo i mi imali šanse, koje nismo valorizovali, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

"Budućnost je to koristila, na kraju imala zavidnu prednost za završnicu. Mi se nismo predavali i čak smo bili u situaciji da dođemo do još neizvesnije završnice", rekao je Radonjić, prenele su podgoričke ''Vijesti''.

Na parketu je prvi put u finalnoj seriji bio Kori Volden.

"On je igrao onoliko koliko je mogao. Jeste da je ušao u probleme sa faulovima, ali niti je u adekvatnom trenažnom procesu, niti je spremnost na zadovoljavajućem nivou da bi mogao da igra više. Videćemo u kakvom će da bude stanju", rekao je Radonjić.

Milojević: Ova ekipa se ne predaje, hoćemo peti meč

Ova ekipa je pokazala da se ne predaje, jer i u prvoj i u drugoj utakmici smo se vraćali iz velikog minusa. Ne predajemo se, daćemo sve od sebe da probamo da igramo petu utakmicu, rekao je trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević.

"Bila je ovo još jedna jako dobra utakmica, ovog puta sa boljom završnicom po nas. Obe ekipe igraju čvrsto, svaka greška se kažnjava. Ponovo smo imali prazan hod, kao što smo imali završnicu u drugoj utakmici. Međutim ovog puta smo bili dovoljno hrabri da se vratimo - Dela Vale je pogodio bitan koš, koji je po mom mišljenju prelomio utakmicu", rekao je Milojević, a prenele podgoričke ''Vijesti''.

Naredni meč na programu je u ponedeljak u 20.30, u "Morači".

"Svaki igrač ima pravo da igra loše, samo nema pravo da se ne trudi. Oni su se trudili - defanzivno smo bili jako dobri, i bili smo mnogo kvalitetniji u odbrani nego u prethodne dve utakmice, zato smo i pobedili. Nekad ide napad, nekad ne ide, ali odbrana mora da bude standard", poručio je Milojević.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zvezda u Morači za titulu, Budućnost za ostanak u seriji

Izvor: RTS, 22.Maj.2021

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.30 u Podgorici protiv domaće Budućnosti treći meč finalne serije ABA lige, u kojem će imati šansu da se eventualnom pobedom domognu nove titule u regionalnom takmičenju. . Beogradski tim ima prednost od 2-0 pošto je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.