Boško Đurovski: Više sredstava amaterskom i školskom sportu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 15:55

Boško Đurovski: Više sredstava amaterskom i školskom sportu

Osim ulaganja u profesionalni sport, važno je da se što više pažnje i sredstava usmeri ka školskom, amaterskom i rekreativnom sportu, poručio je danas nekadašnji kapiten i trener FK Crvena zvezda Boško Đurovski i državni reprezentativac, kandidat za poslanika na listi ''Zdrava Srbija - Bolja Srbija''.

Đurovski, ističe da je to veoma važno jer se po nepisanom pravilu sa jednim uloženim dinarom u sport >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uštedi tri dinara za ulaganje u zdravstvo.

"Među ključnim promena u sportu, na kojima će naša koalicija raditi je donošenje novog Zakona o privatizaciji u sportu koji će na efikasan način rešiti pitanje vlasništva i finansiranja sportskih klubova u Srbiji, a kao jedno od mogućih i prihvatljivih rešenja jeste španski model, prema kome većinski vlasnik kluba ima najveću odgovornost, ali ne može da donosi važne odluke bez navijača i države", rekao je Đurovski.

Prema njegovim rečima. čist vazduh i voda, zdrava organska hrana, unapređenje školskog, rekreativnog i profesionalnog sporta su među najvažnijim prioritetima za koje će se zalagati Zdrava i Bolja Srbija.

"Bez zdrave životne sredine i zdravog načina života nema ni adekvatnih uslova za razvoj sporta u Srbiji", zaključio je Boško Đurovski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.