Borjanov sufler otkrio, kako je Zvezda čitala penale u Kopenhagenu!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjanov "sufler" otkrio, kako je Zvezda "čitala" penale u Kopenhagenu!

Iza svega je tekla ozbiljna priprema.

Milan Borjan bio je najveći heroj Crvene zvezde u Kopenhagenu kada je odbranio čak tri penala, a veliku zaslugu za to ima i trener "crveno-belih" Dušan Gašić.

On je u intervjuu za Sportski žurnal otkrio kako je tekla priprema pred odlučujuće momente.





"Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << analize. Imamo određene segmente oko njihove ofanzive, a tu je briga i o penalima ako do njih dođe. Imali smo jasnu pretpostavku kako bi ko mogao da izvede, interesantno je da smo pogodili prvih pet šutera", rekao je Gašić, a onda se okrenuo Nddojeu:

"Uvek šutira u golmanovu desnu, Tako je bilo i sada. Pomogla nam je analiza. Golman je pri penalima uvek u prednosti. Ako odbrani je heroj, ako ne nikom ništa", otkrio je Zvezdin trener golmana.

"Postoje analize. Lopta ide u proseku 80 kilometara na sat, a golmanu je potrebna sekunda da se informacija gde je krenula lopta preko mozga pretvori u reakciju preko mišića i pružanje do stative. Dakle, lopta je za manje od sekunde u mreži, ukoliko je penal izveden idealno. Zato mora ranije da se izabere strana", rekao je Gašić.

Gašić otkriva da je sa mladim Vindom bio problem u Beogradu, jer pre toga nije šutirao penale.

"Interesantno je da za njega nismo ni mogli da imamo detaljnije podatke, jer je pre penala u Beogradu šutirao samo jednom. Glavni izvođači su im bili Skov koji je otišao i Sotiru. Neočekivana je bila 'panenka' u Beogradu, jer je klinac, a stadion je pun. Izveo je vrhunski", naveo je Gašić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.