Bokserima Zvezde prvi večiti derbi posle 26 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020, 23:40

Bokserima Zvezde prvi "večiti" derbi posle 26 godina

Bokseri Crvene zvezde savladali su večeras Partizan 10:8 u derbiju na Trgu Republike u Beogradu, prvom posle 26 godina.

U prisusustvu brojnih bokserskih legendi na čelu sa Tadijom Kačarom, kao i predsednika OKS Božidara Maljkovića i člana MOK-a Nenada Lalatovića, viđene su sjajne borbe kao dokaz da se boks vratio na veliku scenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Pobede za Zvezdu ostvarili su Nemanja Gavrilović (60 kg), Nenad Jovanović (64 kg), Damijan Grmuša (69 kg), Sandro Poletan (75 kg) i Milosav Savić (91 kg), a za Partizan Omer Ahmetović (52 kg), Strahinja Karabegović (69 kg), Saša Milovac (81 kg) i Dušan Veletić (91+ kg).

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je prezadovoljan spektaklom koji su prirediili bokseri Crvene zvezde i Partizana na Trgu Republike i najavio nove akcije u cilju promocije plemenite veštine.

"Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu Republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa. Učinićemo sve da ukoliko epidemiološka situacija i vreme dozvoli, do kraja godine organizujemo još nekoliko promotivnih bokserskih spektakla", istakao je Borovčanin.

Ova dešavanja su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.