Bivši igrač Zvezde prevario državu za 110.000€

Izvor: B92, 14.Okt.2020, 23:38

Bivši igrač Zvezde prevario državu za 110.000€

Nenad Kovačević, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, u velikom je problemu zbog navodne prevare države Francuske.

On je osuđen na godinu dana zatvora uz šest meseci uslovne kazne zbog pronevere 110.000 evra dok je bio fudbaler Nima.

Naime, Krivični sud u tom gradu je doneo presudu, a Kovačević se nije pojavio na saslušanju, objavili su francuski mediji.

Ističe se da će Kovačević morati da nadoknadi 113.748 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedno sa saučesnikom koji je osuđen jer mu je dostavio lažne potvrde za stanovanje.

Kovačević je igrao u Srbiji i primao platu na mesečnom nivou od 6.400 evra, a za to vreme se vodio kao nezaposlen u Francuskoj.

"Optužen je zato što je primao naknadu za nezaposlene u periodu kada više nije bio na teritoriji, tačnije primao je tu naknadu uz platu dok je igrao u Srbiji", rekao je Žan Pjer Bandijera, predsednik Suda u Nimu,.

Cela priča je pokrenuta nakon što je državna agencija “Pol Emploa” primetila nepravilnosti iz septembra 2017. godine.

Valja istaći da je zamenik tužioca Suda u Nimu Vili Lubin tražio nalog za privođenje Kovačevića, uz dodatnu kaznu od 15.000 evra, ali je to odbijeno.

Kovačevič je bio igrač Nima od 2013. do 2015. godine, a potom se vratio u Zemun gde je završio profesionalnu karijeru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivšem fudbaleru Zvezde prijeti zatvor

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2020, 07:25

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nenad Kovačević, nalazi se u velikom problemu zbog koga mu prijeti zatvorska kazna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.