Bio sam prinuđen da pravim dosta rotacija, imamo veliki fond igrača

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bio sam prinuđen da pravim dosta rotacija, imamo veliki fond igrača"

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je srpsko prvenstvo veoma bitno za njegov klub.

On je istakao i da je zbog toga trenutno važnija utakmica sa Spartakom od one koja će se naredne nedelje igrati protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona.

"Neću se voditi utakmicom protiv Olimpijakosa, uopšte ne razmišljamo o njoj. Ima vremena. Za nas je prvenstvo jako bitno. Ne bih voleo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dođe do pada koncentracije", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će sutra od 15.30 na svom stadionu igrati protiv Spartaka u 20. kolu Super lige Srbije.

Milojević je istakao da je Spartak ekipa koja "iziskuje mnogo opreznosti".

"Posle teške, zahtevne utakmice u Lučanima dočekujemo ekipu Spartaka, ekipe koja igra dosta dobro i ima takve rezultate. Našli su svoju formu. Imaju dobar spoj, trenera koji dobro poznaje svoj klub. Biće zanimljiva utakmica, Spartak igra otvoreno, nezgodan je rival i moramo da budemo dobro pripremljeni", kazao je Milojević.

Trener Zvezde je naveo da ga raduje profesionalizam igrača i njihov odnos prema obavezama.

"Posle svake pobede dobijate na samopouzadnju. Raduje me što smo u poslednje dve utakmice imali taj odnos, ali i prvi put izašli u istoj postavi. Samopouzdanje se zasniva na konstatnost, kontinuiranoj igri. Bio sam prinuđen da pravim dosta rotacija, a ja nisam pobornik toga. Imamo veliki fond igrača, i to smo činili iz raznih okolnosti", rekao je on.

Trener crveno-belih je istakao da je veliki fizički i psihički napor pošto je ekipa okupila 10. juna praktično bez pauze od tada, ali da se igrači dobro drže.

"Liga šampiona je na većem nivou od našeg takmičenja, mnogo zahtevnije u svim segmentima. Ne samo Liga šampiona, već i Liga Evropa. Možda je mnogo lakše ekipama iz velikih liga koji igraju na tom nivou, gde ima i jačih utakmica u Premijer ligi, Bundesligi, Seriji A, nego u Ligi Evropa. Da postoji razlika, postoji. Ali, želeli smo da budemo tu i sada moramo da se borimo. Borićemo se koliko god budemo mogli. Da možemo bolje, sigurno možemo", rekao je Milojević.

Ponovio je da je kod stranaca problem to što nemaju kontinuitet igranja, s obzirom na ograničenje njihovog broja u Super ligi.

"Teško je za njih kada igraju jednu utakmicu, pa ne igraju dve. Ubija se samopouzdanje. Pogotovo kada je reč o špicevima, igračima koji vole da daju golove. Tako je, kako je i moraćemo to u budućnosti da vidimo. Pokušali smo da imamo konkurentniju ekipu za Ligu šampiona. Svi koji su kod nas imaju jako veliki kvalitet, ali mnogo njih baš iz tog razloga nisu pokazali mogućnosti i opravdali dolazak. Zato se donosi sud da nemaju kvalitet bez toga da smo ih videli u pravom licu. U fudbalu nema vremena, oni svaku šansu moraju maksimalno da iskoriste", kazao je Milojević.

Istakao je i da Zvezda ne treba da brine za budućnost, s obzirom na to šta su omladinci pokazali u Ligi šampiona, a i oni koji su na pozajmici u Grafičaru, koji je prvi posle prvog dela Prve lige Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Zvezda protiv Spartaka želi da napravi dobru uvertiru za Olimpijakos

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2019

Crveno-beli pred gostovanje u Pireju igraju meč domaćeg šampionata na stadionu "Rajko Mitić" Superliga, pa Liga šampiona. Uoči najvažnije utakmice u sezoni i gostovanja ekipi Olimpijakosa u Pireju ekipa Crvene zvezde imaće obaveze u domaćem šampionatu.Izabranici Vladana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.