Remi Vojvodine i Spartaka, Zvezda petardom u Bačkoj Palanci na korak od svetskog rekorda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 09:15

Remi Vojvodine i Spartaka, Zvezda "petardom" u Bačkoj Palanci na korak od svetskog rekorda

Fudbaleri TSC-a savladali su na gostovanju u Surdulici ekipu Radnika sa 3:0 u meču 37. kola Superlige Srbije. Vojvodina i Spartak su u Novom Sadu odigrali nerešeno 1:1, Zvezda ubedljuva protiv Bačke.

Vojvođanski derbi počeo je minutom ćutanja u čast Milana Kosanovića, sportskog direktora Vojvodine, koji je preminuo u četvrtak od posledica korona virusa.

Lalatović: Vojvodina je izgubila sjajnog stručnjaka i velikog čoveka

Trener Vojvodine Nenad Lalatović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatra da je današnja utakmica bila u drugom planu, dan nakon prerane smrti sportskog direktora „stare dame“ Milana Kosanovića.

Nakon meča na konferenciji za medije, Lalatović je najpre izjavio saučešće porodici preminulog Milana Kosanovića.

"Najpre bih izjavio saučešće porodici Kosanović. Na veliku žalost, izgubio je bitku sa koronom. Srpski fudbal i Vojvodina izgubili su sjajnog stručnjaka i velikog čoveka. Otišao je prerano. Žao mi je njegovog sina, koji je dolazio svaki dan sa svojim ocem na stadion i zato smo danas svi u crnini", izjavio je Lalatović.

On se potom osvrnuo na utakmicu i još jednom čestitao svojim igračima na odličnoj sezoni.

"Ovaj meč nije mogao ništa ni da nam donese, niti da odnese. Igrali smo bez četiri, pet standardnih igrača. Nisam bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ali zato smo se popravili u drugom. Izjednačili smo posle jedne prelepe akcije, Mrkaić je dao lep gol, kasnije smo imali još jednu stopostotnu šansu. Želim da čestitam mojim momcima na svemu, ostali smo na trećoj poziciji, da li ćemo tu i ostati, meni i mojim igračima nije sada toliko bitno. Neki od njih nisu želeli danas da rizikuju, da se ne povrede, jer nisu dobili nove ugovore i ja ih apsolutno razumem. Zašto bi rizikovali svoje karijere zbog Vojvodine, jer ovde izgleda ne postoji nagrada za dobar rad i za uspeh, za trofeje, za obaranje klupskih rekorda, za najviše pobeda u istoriji Vojvodine", rekao je Lalatović.

On je naglasio da iz Vojvodine odlazi punog srca i da namerava da se jednog dana vrati.

"Meni je puno srce jer znam šta sam dao ovom klubu i znam da je ovaj klub meni dao mnogo. Znam šta sam dao navijačima Vojvodine i šta su oni dali meni. Transparent koji su mi posvetili, ne verujem da je dobio ijedan trener Vojvodine. Žao mi je što odlazim, ja to nisam želeo, ali jeste gospodin Samardžić. Mislim da nije bilo ni vreme, a ni mesto za onakve izjave u danu kada je srpski fudbal ostao bez jednog velikog stručnjaka, ali je još jednom sam sebi dao gol. Danas je trebalo da pričamo o tome da je Vojvodina izgubila jednog velikog čoveka kao što je Kosanović i takva izjava mu nije bila potrebna", istakao je Lalatović i nastavio:

"O mom odlasku odlučivalo je nekoliko ljudi, Upravni odbor, ja njih ni ne poznajem niti mi je njihovo mišljenje bitno. Oni su prolazni, oni će otići, a ja ću se jednog dana vratiti, da osvojim sa svojom Vojvodinom titulu. Ja od sveg srca Vojvodini želim sve najbolje. Sve ono što bih poželeo svojoj porodici, želim i Vojvodini", naglasio je Lalatović koji nije želeo da otkrije gde će nastaviti karijeru, samo je pomenuo „da ima ponuda“.

Strelac jedinog pogotka za Vošu bio je Momčilo Mrkaić u 75. minutu, prethodno je Spartak poveo preko Tufegdžića u 13. minutu.

Od samog starta, obe ekipe počele su ofanzivno, a bolje se snašao Spartak. Gosti su imali prvu dobru priliku u trećem minutu, da bi Vojvodina uzvratila preko Vukadinovića koji je prošao po desno boku, vratio povratnu na peterac, ali je golman Dujmović uhvatio loptu ispred Simića.

U 13. minutu, gosti su poveli rezultatom 0:1, Tufegdžić je pobegao na desnom boku, zalomio Stojkovića i preciznim udarcem sa desetak metara pogodio desni ugao nemoćnog Simića.

Novi problem za Vojvodinu usledio je na isteku pola časa igre kada je Andrić doživeo povredu prilikom klizećeg starta, pa je Nenad Lalatović u igru morao da uvede Đorđa Đurića. Do odlaska na odmor, Vojvodina je pokušavala da pronađe put do gola, ali su pravi pokušaji izostali, dok je Spartak uzvratio još u dva navratak preko Tufegdžića, ali je na mestu bio Nikola Simić.

Prvu šansu u nastavku imali su gosti iz Subotice, posle kornera u 56. minutu Vidaković je glavom gađao, ali po sredini gola, pravo u Simića. Vojvodina je ponovo uzvratila po desnoj strani, preko Vukadinovića, čiji je centaršut ponovo presekao golman Dujković.

Nakon što je u 58. minutu Spartak imao novi ozbiljan pokušaj preko Srećkovića, čiji je udarac ponovo zaustavio Simić, Nenad Lalatović je odlučio da napravi ofanzivnu izmenu, Gemović je zamenio Čovića. Upravo je Gemović imao i prvi udarac za „staru damu“, iz prvog kontakta sa loptom, sa dvadesetak metara sa leve strane pogodio je spoljni deo mreže.

Domaći su najbliži golu bili u 70. minutu kada je posle kornera Mrkaić gađao glavom, ali je stativa sačuvala Subotičane. Dva minuta kasnije došlo je do sporne situacije, Simić je šutirao, Šimura je zakačio loptu rukom, ali je sudija procenio da bek Spartaka nije imao izbora, odnosno da je morao da se osloni na ruku prilikom klizećeg starta.

Mnogo bolju igru u nastavku Vojvodina je krunisala u 75. minutu posle predivne akcije. Simić je proigrao Vukadinovića, koji je prošao po desnoj strani i vratio povratnu kroz peterac, a tamo je Mrkaić petom plasirao loptu iza leđa Dujmovića – 1:1.

Nakon postignutog pogotka, Vojvodina je nastavila da dominira, ali bez nekih ozbiljnijih akcija i šansi pred golom, a onda je ponovo proradila veza Simić-Vukadinović-Mrkaić. Simić je kao i kod gola, proigrao Vukadinovića na desnom boku, ovaj iz prve uputio oštar centaršut kroz peterac, a tamo je za malo zakasnio Mrkaić da donese preokret „staroj dami“.

To je ujedno bila i poslednja i verovatno najbolja šansa da Vojvodina dođe do pobede, pošto do kraja nije bilo promene rezultata.

U poslednjem kolu, Vojvodina formalno gostuje ekipi Proletera na „Karađorđu“, a taj meč na programu je u sredu od 18:30.

Izabranici Mladena Krstajića su do pobede nad Radnikom došli golovima u drugom poluvremenu.

Igrao se 54. minut kada je Stanojev doneo prednost gostima, da bi u 79. TSC poveo sa 2:0, golom Tumbasevića. Konačan rezultat postavio je Lukić u 82. minutu.

Zvezda ubedljuva protiv Bačke, 100. utakmica Kataija u crveno-belom

Crvena zvezda je kao gost savladala Bačku sa 5:0 (4:0) u meču predposlednjeg 37. kola Linglong Superlige Srbije. Pored ubedljive pobede crveno-belih susret će biti upamćen i po 100. meču Aleksandra Kataija u dresu Zvezde.

Sjajnom igrom, pre svega u prvom poluvremenu, crveno-beli su slomili otpor domaćina, koji nije imao rešenja za ovakvu igru novog-starog šampiona. Duel je obeležio Kanga sa tri asistencije. Na kraju ubedljiv tijum crveno-belih.

Zvezda je povela u 15. minut susreta. Veljko Nikolić je brzo izveo slobodan udarac sa desne strane, uposlio je Kangu u šesnaestercu, ovaj je u petercu pronašao Pavkova, koji glavom trese mrežu domaćina.

Gosti su udvostručili prednost u 25. minutu. Pogrešio Eskić na sredini terena. Kanga je odlično uposlio Gavrića iza leđa odbrane, koji je izašao sam ispred golmana i lako ga savladao.

Minut kasnije crveno-beli su propustili odličnu priliku, tačnije golman Bačke je sjajno reagovao. Lopta je u kaznenom prostoru došla do Pavkova, ovaj je pronašao Vukanovića u petercu, ali je golman Milojević uspeo da odbrani njegov udarac.

Zvezda je nastavila da opseda gol domaćina. Svoje šanse propustili su Kanga, Njegoš Petrović sa distance i Pavkov.

U 32. minutu Zvezda je stigla do trećeg gola. Prelepim udarcem sa oko 20 metara Njegoš Petrović je poslao loptu pod prečku, golman Aleksa Milojević nije uspeo da ukroti ovaj udara i morao je po treći put da izvadi loptu iz mreže.

U 36. minutu na semaforu je stajalo 0:4. Kanga je odlično uposlio Gavrića koji se ponovo našao sam ispred golmana Milojevića i u duelu jedan na jedan izašao kao pobednik.

Prvi udarac ka golu Crvene zvezde videli su u 40. minutu susreta, ali pokušaj domaćina sa distance golman Petrović je ukrotio bez većih problema.

Nastavila je Crvena zvezda da napada i u nastavku. Domaćin je svoju šansu vrebao iz kontanapada, jednu takvu priliku propustio je u 53. minutu, Eskić je išao ka golu Petrovića, ali ga je sustigao Degenek i u poslednjem trenutku izbio loptu.

Još jednu dobru priliku propustio je Pavkov u 55. minutu, tačnije njegov pokušaj glavoma sa pet metara golman Milojević je odbranio.

Očekivano, Zvezda je umirila tempo, i dalje je napadala, ali sa manje intenziteta. Crveno-beli su nastavili da stvaraju prilike ali i da ih propuštaju. Svoje šanse nisu iskoristili Kataji, Gobeljić i Ben.

Fudbaleri Bačke uspeli su da stvore nekoliko poluprilika, ali bez većih pretnji po gol Petrovića.

Crvena zvezda je peti gol postigla u 86. minutu. Lepa akcija crveno-beli, Ivanić i Nokolić su razmenili dupli pas u šesnaestercu domaćina i Ivanić se upisao u listu strelaca i tako stavio tačku na ovaj meč.

Rezultati: Bačka - Crvena zvezda 0:5 (Pavkov 15, Gavrić 24, 36, Petrović 32, Ivanić 86), Radnik - TSC 0:3 (Stanojev 54, Tumbasević 79, Lukić 82), Vojvodina - Spartak 1:1 (Mrkaić 75 - Tufegdžić 13).

Subota: Metalac - Novi Pazar, Inđija - Proleter, Napredak - Mladost , Rad - Mačva , Zlatibor - Radnički Niš (13.30). Partizan - Voždovac (16.00).

Tabela: Crvena zvezda 105 bodova, Partizan 92, Vojvodina 71, Čukarički 68, Radnik 55, TSC 55, Metalac 51, Mladost 51, Spartak 51, Napredak 47, Voždovac 47, Proleter 47, Javor 45, Radnički Niš 45, Novi Pazar 45, Rad 44, Inđija 35, Zlatibor 28, Mačva 22, Bačka 16.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.