Izvor: HotSport.rs, 22.Avg.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUM – NOVI AMERIKANAC NA METI: Bivši plej Barselone bi mogao na Mali Kalemegdan! (VIDEO)

Crvena zvezda je do sada angažovala šestoricu košarkaša, a navijači crveno-belih sa nestrpljenjem očekuju pojačanja na poziciji plejmejkera i ‘četvorke’.
Ko će pored Nikole Radičevića pokrivati poziciju plejmejkera još uvek se ne zna, a imena koja figuriraju kao potencijalni naslednici Stefana Jovića su bivši košarkaš Himkija Džejkob Pulen i MVP francuskog prvenstva Di >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Džej Kuper.
Pored ove dvojice košarkaša, klub sa Malog Kalemegdana razmišlja o još jednom Amerikancu. U pitanju je bivši košarkaš Memfisa i Barselone Ksavijer Munford.
Munford se i prošle sezone povezivao sa Crvenom zvezdom, bio je želja trenera Dejana Radonjića, ali je umesto njega na Mali Kalemegdan stigao Nejt Volters. Munford je na početku prošle sezone pokušao da se izbori za ugovor sa Los Anđeles Klipersima, a kada to nije uspeo nastupao je za Grinsbro u razvojnoj NBA ligi.
Tu je beležio u proseku 18,5 poena, 4,3 skoka i pet asistencija po meču. U februaru je potpisao ugovor sa Barselonom, ali se u dresu Katalonaca nije najbolje snašao. Utopio se u sivilo Barcokasovog tima i u pet evroligaških mečeva za Barselonu postigao je svega pet poena. Provodio je prosečno svega šest minuta na parketu.

Problem oko eventualnog dovođenja Munforda predstavlja činjenica da je on danas izabran u 12 košarkaša koji će predstavljati američku reprezentaciju na Panameričkim igrama koje se održavaju u Urugvaju. Turnir će se održati od 25. avgusta do 3. septembra, a pitanje je da li crveno-beli mogu toliko da čekaju Munforda.
The post BUM – NOVI AMERIKANAC NA METI: Bivši plej Barselone bi mogao na Mali Kalemegdan! (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.