BAT presudio u korist Bjelice, koliko će Zvezda morati da mu plati?

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAT presudio u korist Bjelice, koliko će Zvezda morati da mu plati?

Nije mala suma.

Pre nedelju dana, na sajtu FIBA objavljen je dokument iz februara ove godine, a na osnovu tužbe bivšeg košarkaša Crvene zvezde Milka Bjelice protiv aktuelnog šampiona ABA lige.

Bjelica je dres Crvene zvezde nosio u ''dva mandata'' - od 2001. do 2006. i od 2016. do 2018. godine.

Ovaj drugi period je bio problematičan, jer je posle prošlogodišnjeg odlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iskusnog košarkaša u Saragosu, Zvezda ostala dužna Bjelici pozamašnu svotu novca. Konkretno, na osnovu dokumenta koji je objavila FIBA, u pitanju je dug za januar, februar, i mart 2018. od po 40.000 evra, plus neisplaćenih 20.000 za decembar 2017, dakle sve zajedno 140.000 evra, ali se ispostavilo da to nije sve.

Bjelica je potom ''presavio tabak'', dobio spor na BAT-u, a epilog svega je to što Zvezda treba Bjelici da isplati 189.000 evra na ime zaostalih dugovanja, plus 4.725 evra na ime troškova arbitraže i još 7.000 evra na ime sudskih troškova i taksi.

Odluka je doneta 20. februara, ostaje da se vidi da li se u ova tri meseca nešto promenilo po tom pitanju, jer Zvezda nije suspendovana niti joj za sada preti zabrana registracije igrača.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.