Alimpijević: Timska pobeda, ali moramo da je potvrdimo u Zagrebu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpijević: Timska pobeda, ali moramo da je potvrdimo u Zagrebu

Uspela je Crvena zvezda da baci na kolena veliku Barselonu u meču 2. kola Evrolige i tako prekine mini seriju od dva poraza u dva takmičenja. Daleko važnije je da tim Dušana Alimpijevića pokazao da i od njega mogu da se očekuju veliki dometi ove sezone.

- Velika i važna pobeda za nas posebno posle dva poraza na jednu loptu. Važna nam je zbog samopuzdanja, ali sada moramo da se okrenemo ka ABA ligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dobro smo otvorili utakmicu, dobro smo zagrađivali koš. Velika zahvalnost i našim navijačima koji su pokazali da je sa njima sve moguće - kazao je Alimpijević u uvodnom delu konferencije za medije.

Potom je još jednom zahvalio navijačima na velikoj podršci i detaljnije je analizirao meč.

- Moram da se zahvalim za ambijent, zaista smo uživali. Po ko zna koji put se pokazalo da se u ovakvim situacijama novac nije presudan u sportu već karakter. Važno nam je bilo da posle dva poraza ostanemo stabilini u glavi. Pokazali smo odličnu reakciju na prvom sledećem treningu. Respektujem to kod ovog tima što pozitivno trpi kritiku i vrlo su koncentrisano ispoštovali neke detalje koji u ovakvim utakmicama odlučuju pobedu. Važno je i da mlađi igrači pokazuju rekaciju na ovakvim utakmicama. Njihovim ulogama odmaraju najbolje igrače koji potom u završnici imaju svežinu. Izostanak Dangubića nadoknađen je velikom energijom. Ovo je timska pobeda. Kroz ovakve utakmice napredujemo. Imali smo podršku navijača i kada smo pali sa razlikom. Pokazali smo da ne paničimo i da odsutnim trenucima igra pametno.

Na pitanje novinara o bitnim momentima meča mladi trener je kazao:

- Mnogo bitnih momenata je bilo na ovoj utakmici. Za mene je najbitniji momenat 37 skokova, makar jedan više od Barselone koja je u prvom kolu imala čak 45 uhvaćenih lopti. Za mene je bitno da je Barselona ubacila sedam trojki na procenat 36%. Za mene je bitan momenat kada se bace na terenu. Za mene je bitan momenat kada izađete iz igre, a imate pravu reakciju na to. Za mene je bitan momenat kada mladi igrač ulazi na 15 sekundi i svestan je da je i to važno i da zna zbog čega je u Crvenoj zvezdi.

O rekacijama javnosti posle duela u Litvaniji i Železniku:

- Nisam ja ovde da se trudim da se bilo kome dopadnem. Ne bežim od odgovornosti, a to pričam i igračima. Rekao sam u najavi da ta kritika koja je postala dominantna na svakom koraku nas je motivisala da idemo na bolje. Pobeda mi znači jer je dokaz da smo mi nešto dobro radili na početku lige. Vidite u dve utakmice imamo jedan poraz na jednu loptu. Posle ta dva poraza smo se suočili sa raznim kritikama. Raduje me što sam sreo pozitivne ljude koji prepoznaju ono što mi radimo. Shvatam ljude koji porede Zvezdu, ali porediti četiri godine ciklusa i nov ciklus na samom startu kada imamo mnogo novih stvari da uradimo, to je besmisleno. Za mene je prava stvar ovu pobedu potvrdimo protiv Cedevite u Zagrebu i tek tada će imati težinu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.