Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 21:50

Alba ume sa crveno-belima iz Beograda, ne i iz Pireja: Olimpijakos je onaj stari

Koprcala se Alba u Pireju, ali nije imala snage da napravi iznenađenje

Sjajan meč odigrali su košarkaši berlinske Albe krajem minule sedmice u Beogradu. Ogolili su sve mane Crvene zvezde i odneli trijumf iz Pionira - na veoma ubedljiv način. Ipak, nemački šampion nije mogao do novog iznenađenja u Pireju. Olimpijakos se pitao u svojoj dvorani, tokom 40 minuta nijednom nije bio u zaostatku, te je na kraju zasluženo stigao do četvrte pobede u sezoni - 87:83.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Pričao je Šarunas Jasikevičijus pre par sedmica kako se Olimpijakos vratio. Izgleda da je bio u pravu. Iako večeras odbrana nije bila na željenom nivou, kao kada je recimo Baskoniji dozvolila 50 poena, ekipa je odradila posao. Protiv sve bolje Albe vodila tokom većeg dela susreta i vođena sjajnim Kostasom Slukasom prva prošla kroz cilj. Ovaj duel bio je i deveti između pomenutih ekipa u Evroligi, a Olimpijakos je upisao osmu pobedu.

Nije izostala drama. Iako Alba nije uspevala da stekne prednost, nije rivalu dozvolila da se odlepi. Prišla je na tri poena zaostatka u poslednjem minutu i uvela meč u penal završnicu. Ipak, Tajler Dorsi je preuzeo odgovornost, pogađao u kontinuitetu sa crte i obezbedio domaćinu da slavi pred svojim navijačima.

Kostas Slukas je bio na pragu savršene partije, ali je u poslednjim trenucima promašio dva šuta za tri poena (pre toga - 2/2 za dva i 2/2 za tri) i izgubio prvu i jedinu loptu na meču. Na kraju je ubacio 10 poena uz šest assitencija i tri uhvaćene lopte (indeks 16). Dorsi je na kraju bio najefikasniji sa 13 poena, pola koša manje dodao je Kostas Papanikolau, ali je većinu poena ubacio u prvoj poluvremenu.

U poraženom sastavu nova sjajna partija Oskara Da Silve. Krilni centar je ubacio 17 poena, Maodo Lo je dodao 11, dok su po 10 ubacili Džejlen Smit i Luis Olinde.

EVROLIGA - 6. kolo

Utorak

Monako - Crvena zvezda 70:62

/Dijalo 19 - Volters 18/

U toku:

Fenerbahče - Barselona U TOKU

Olimpijakos - Alba Berlin 87:83

/Dorsi 13 - Da Silva 17/

Makabi Tel Aviv - Žalgiris U TOKU

Bajern Minhen - Olimpija Milano U TOKU

Sreda

18.00: (1,70) Uniks - Baskonija (2,30)

19.00: (2,30) Zenit - Real Madrid (1,70)

20.00: (3,05) Asvel - CSKA Moskva (1,45)

20.00: (2,70) Panatinaikos - Anadolu Efes (1,55)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.