Adžić: Evandra su namerno povredili, sledi mu mesec dana pauze

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adžić: Evandra su namerno povredili, sledi mu mesec dana pauze

Stigli su rezultati medicinksih pregleda Evandra Goebela. Vesti za Brazilca, ali i za sve u Crvenoj zvezdi nisu pozitivne. Jednom od najboljih igrača crveno–belih predstoji pauza od mesec dana. Evandro ima naprsnuće na mišiću lista dužine oko 7 centimetara. Biće naknadno urađeni još neki pregledi kako bi se odredila terapija, a kako kaže sportski direktor tima sa Marakane, Ivan Adžić, lekarski tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Crvene zvezde pokušaće da oporavi veznjaka što pre:
Tokom dana će biti urađeni dodatni medicinski pregledi i određena terapija, a naš lekarski tim će pokušati da učini sve da period oporavka Maestra skrati – ne ugrožavajući njegovo zdravlje.

Adžić je rezignirano govorio o povredi veznog igrača crveno–belih:
Ovim putem želim da ukažem javnosti da je Evandro namerno povređen jer je od prvog minuta derbija bila jasna namera igrača Partizana da ga grubim i divljačkim startovima izbace iz igre. U prvih 15 minuta igre Brazilac je bio meta čak četiri varvarska starta, a sudija je sankcionisao tek peti – žutim kartonom. Jasno je bilo da je sudija iz samo njemu poznatih razloga dozvolio grube startove nad Evandrom i nije ga zaštitio
On je dodao da bi sudije u Superligi trebalo da slede primer iz najjačih evropskih šampionata:
Ko je video Evandrovu nogu – svu u modricama i ranama, zna o čemu govorim. Pokušaj da mu se ugrozi karijera samo zato što je majstor govori o tome u šta se pretvorio srpski fudbal. Svuda u svetu se majstori štite, a grubijani kažnjavaju. Tako se čuva fudbalska igra. Zapanjeni smo da sudija Veselinović to nije uradio, da sudijska organizacija i danas ćuti, a da se FSS pravi kao da se ništa nije desilo. Pošto niko ne štiti Zvezdine igrače, radićemo to sami. Ako neko misli da Zvezda neće odgovarati na ovakve stvari grdno se vara – zaključio je Adžić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.