ABA: Zvezda i zvanično potvrdila prvo mesto

Izvor: N1 televizija, 12.Feb.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda i zvanično potvrdila prvo mesto

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu na svom terenu rezultatom 69:56 u okviru 22. kola ABA lige i zvanično obezbedili prvo mesto pred plej-of. Takođe, 'crveno-beli' su prekinuli prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima.

Izabranici Dejana Radonjića su bili nezaustavljivi u regionalnom takmičenju do prošlog vikenda, kada su doživeli prvi poraz posle 20 pobeda ove sezone, pošto je bolji od njih bio Partizan. U poslednjih desetak su poraženi i od Anadolu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Efesa i moskovskog CSKA u Evroligi.

‚Crveno-beli‘ su odlično odgovorili posle tih poraza, pošto su od početka utakmice pred 4.000 navijača u dvorani „Aleksandar Nikolić nametnuli svoj ritam“. Prvu četvrtinu šampion Srbije je završio sa devet poena prednosti, a vrlo brzo je došao i do dvocifrenog plusa.

Zagrepčani su najveći otpor pružili u trećem periodu, kada su se vratili na jednocifren zaostatak, međutim, više nisu mogli. U poslednjoj četvrtini, Zvezda je odigrala veoma dobro i rutinski kompletirala pobedu.

Najbolji u timu Zvezde bili su Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić sa po 12 poena. Kuzmić je imao i devet skokova, a Mitrović šest, uz šest asistencija. Dvocifreni učinak imao je Nejt Volters, koji je utakmicu završio sa 11 poena i pet skokova.

Radonjić je priliku dao svim igračima, u tim se vratio Stefan Jović, koji je propustio gostovanje u Moskvi. U strelce se nisu upisali Dion Tompson i Marko Simonović, koji su odigrali po desetak minuta, dok je Boriša Simanić odigrao 52 sekunde.

Na drugoj strani nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, a istakli su se Paolo Marineli i Ante Gospić sa po devet poena.

Zvezda je i dalje ubedljiva na čelu tabele sa 21 pobedom i jednim porazom, dok je Cibona na petoj poziciji sa skorom 11/11, bez šanse za plasman u polufinale.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.