Vučić: Srbija neće biti parking za izbjeglice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neće biti "parking" za izbjeglice

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti "parking", ili "sabirni centar" za izbjeglice, i da će se "prema minimalnom broju izbjeglica" koje su ostale u Srbiji poslije zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa zakonom.

Vučić je, komentarišići zatvaranje balkanske rute, rekao da se Srbija ponaša u skladu sa onim što na terenu rade Njemačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska i da će se tako ponašati i ubuduće.

"Mi ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se prema minimalnom broju izbjeglica na našoj teritoriji ponašati u skladu sa međunarodnom javnim i humanitarnim pravom, naravno pokazujući svoje ljudsko i humano lice", rekao je Vučić.

On je istakao da će država nastaviti da se ponaša odgovorno i šititi ljudska prava izbjeglih, ali i sopstvene nacionalne interese.

"Srbija neće biti parking ili sabirni centar za izbjeglice", rekao je Vučić.

Vučić smatra da EU ni poslije Samita EU-Turska nije pružila sveobuhvatno rješenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVARANJE BALKANSKE RUTE Vučić: Srbija neće biti "parking" za migrante

Izvor: Blic, 09.Mar.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti "parking", ili "sabirni centar" za izbeglice, i da će se "prema minimalnom broju izbeglica" koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa zakonom...Vučić je, komentarišući zatvaranje balkanske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.