Večeras jedan od najačih udara na sveštenstvo u Crnoj Gori: Sveštenici hapšeni, pa pušteni, intervenisao mitropolit Amfilohije (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2020, 01:37

Večeras jedan od najačih udara na sveštenstvo u Crnoj Gori: Sveštenici hapšeni, pa pušteni, intervenisao mitropolit Amfilohije (VIDEO)

U međuvremenu su ispred zgrade Centra bezbednosti došle monahinje manastira Svetog apostola Luke u Župi nikšićko Ispred zgrade policije u Nikšiću okuplja se narod kako bi dao podršku svešteniku Miodragu Todoroviću koji je posle održane litije pozvan na informativni razgovor. U međuvremenu su ispred zgrade Centra bezbednosti došle monahinje manastira Svetog apostola Luke u Župi nikšićkoj. Večeras je crnogorska policija izvršila jednu od navećih pritisaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na sveštenstvo. U Beranam ej privedeno čak šest članova crkvene opđštine, a i u baru, Žabljaku, Bijelom Polju i Nikšiću.Sveštenik iz Bijelog Polja Milosav Jovanović koji je pozvan u Centar bezbednosti posle odsluženog molebana i litije koja je održana uz poštovanje svih propisanih mera NKT, kako je zahtevao mitropolit Amfilohije,pušten je posle davanja izjave, saznaju Novosti. Otac nikolaj, iguman manastira Zlateš u Tomaševu, moraće da da izjavu u Graničmoj policiji. On kao državljanin Srbije nije imao dozvolu boravka u Crnoj Gori, a prilikom kontrole nije imao lična dolumenta. Sveštenik Todorovićje izašao malo pre ponoći iz policijske stanice u Nikšiću. Evo kako je dočekan i kakvu je poruku poslao.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveštenici u Nikšiću i Baru pušteni nakon informativnog razgovora

Izvor: RTS, 22.Jun.2020

Protojerej Miodrag Todorović sinoć je sa advokatom Savom Kostićem izašao iz Centra bezbjednosti u Nikšiću. Njih je ispred zgrade dočekao veliki broj građana, sveštenici i monahinje. . Protojerej Miodrag Todorović je rekao da je dao izjavu povodom litije u Nikšiću...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.