Prvi kineski sajber disdent osuđen na 12 godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi kineski 'sajber disdent' osuđen na 12 godina zatvora

Osnivač kineskog internet sajta o kršenju ljudskih prava u Kini, osuđen je danas na 12 godina zatvora, što je jedna od najtežih kazni izrečenih poslednjihg godina nekom disidentu. Huang Ći, uhapšen pre više od dve godine, proglašen je krivim za "otkrivanje državnih tajni" i oduzeta mu je imovina vrednosti 200.000 juana (26.100 evra), navodi se u saopštenju suda u Mjangjangu, na jugozapadu Kine. U saopštenju na vebsajtu suda ne navode se detalji o prirodi tajni koje je Huang...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Prvi kineski 'sajber disdent' osuđen na 12 godina zatvora

Izvor: RTV Pink, 30.Jul.2019, 00:11

Osnivač kineskog internet sajta o kršenju ljudskih prava u Kini, osudjen je danas na 12 godina zatvora, što je jedna od najtežih kazni izrečenih poslednjihg godina nekom disidentu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.