OHR za RSE: Srbija se obavezala na puno poštivanje suverene jednakosti BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHR za RSE: Srbija se obavezala na puno poštivanje suverene jednakosti BiH

Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) ocjenjuje da je Republika Srbija, kao pravna sljedbenica Savezne Republike Jugoslavije, potpisivanjem Opšteg okvirnog sporazuma za mir - Dejtonskog sporazuma preuzela određene obaveze. „Između ostalog, obavezala se na puno poštivanje suverene jednakosti Bosne i Hercegovine i izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi bile usmjerene protiv nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te je prihvatila da promovira i poštuje obaveze koje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

OHR: Srbija se obavezala na poštovanje suvereniteta BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2019

SARAJEVO - Portparol Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini Mario Brkić izjavio je da se Republika Srbija, kao pravna nasljednica SR Jugoslavije, potpisivanjem Opšteg okvirnog sporazuma za mir između ostalog obavezala na puno poštovanje suverene jednakosti Bosne i ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.