Drama u SO Budva: Obezbeđenje i vatrogasci u holu, inspekcija bi da uvede novo rukovodstvo, Carević poručuje - Životima ćemo braniti imovinu!

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2020, 21:25

Drama u SO Budva: Obezbeđenje i vatrogasci u holu, inspekcija bi da uvede novo rukovodstvo, Carević poručuje - Životima ćemo braniti imovinu!

Na zahtev Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića Ministarstvo javne uprave je oko 16:30h pokušalo da uruči rešenje kojim se nalaže opštinskom rukovodstvu da im omoguće ulazak u službene prostorije Budva - Na zahtev nedavno imenovanih vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića, Upravna inspekcija - Ministarstvo javne uprave je oko 16:30h pokušala da uruči rešenje kojim se nalaže opštinskomrukovodstvu da omoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ulazak u službene prostorije Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč. Inspekcija je došla na zahtev vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića. Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave pokušala je da obezbedi da se u skupštinsku službu Opštine Budva zavede odluka nove skupštinske većine kojom su smenjeni predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik SO Budva Krsto Radović.Međutim, sa druge strane u službenim prostorijama nalaze se lokalni funkcioneri među kojima su Carević i Radović koji “brane” Opštinu. Očekuje se asistencija Centra bezbednosti Budva kako bi se izvršio nasilan ulazak u zgradu Opštine i službene prostorije. Radović je sprečio Upravnu inspekciju da uđu, nakon čega su članovi inspekcije zatražili asistenciju policije.Skupštinski hol pored službe obezbeđenja, štite i vatrogasci.Demokratski front Budva je na svojoj Fejsbuk stranici objavio "da se policija sprema da upadne u zgradu Opštine Budva".- Pozivamo građane da se okupimo u što većem broju i sprečimo puč koji se DPS sprema da uz pomoć državnih organa i gole sile izvede, stoji u objavi DF. Prema saznanjima Novosti, nekoliko stotina pristalica Demokratskog frona (DF) i Demokrata se nalazi ispred i unutar zgrade Opštine Budva u znak podrške Careviću i Radoviću.Pročitajte još: Da li će se bura u Budvi sada stišati? Carević ostaje na čelu izvršne vlastiCarević je napeto stanje ocenio kao “desant na Opštinu Budva” Životima ćemo braniti imovinu, poručio je Carević. Dragan Krapović (Demokrate) je telefonski upozorio Bulatovića, da će on biti direktno odgovoran ako dođe do bilo koje vrste nasilja u Budvi.Predsenik opštine Budva zatražio je od policije da izvede nezaposlene iz zgrade opštine nakon radnog vremena.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.