Bugarska proteruje ruskog diplomatu zbog eksplozija u skladištima oružja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2021, 19:08

Bugarska proteruje ruskog diplomatu zbog eksplozija u skladištima oružja

Vlasti u Bugarskoj sapštile su da će proterati još jednog ruskog diplomatu nakon što su vlasti te zemlje rekle da sumnjiče šest ruskih državljana u umešanost u seriju eksplozija koje su pogodile četiri skladišta oružja i naoružanja u proteklih 10 godina, javlja bugarski servis Radija Slobodna Evropa. Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova „proglasilo je još jednog ruskog diplomatu personom non grata i zatražilo od agencija za sprovođenje zakona Ruske Federacije da pruže punu pomoć...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PERSONA NON GRATA Ruski diplomata ima rok do 5. maja da napusti Sofiju

Izvor: Blic, 29.Apr.2021

Ruski diplomata koga je bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo nepoželjnom osobom napustiće Bugarsku do srede, 5. maja, izjavila je ruski ambasador u Sofiji Eleonora Mitrofanova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.