Zavod za biocide počinje testiranje na koronavirus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 02:13

Zavod za biocide počinje testiranje na koronavirus

Zavod za biocide počinje testiranje na korona virus, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, navodeći da će biti rađeno 1.000 testova nedeljno.

Tome će, kako je rekao, dodatno biti rasterećene druge državne institucije koje rade testove.

"Tako svi zajedno pokazujemo da smo jedan veliki sistem. Naša držžava funkcioniše bolje od mnogih bogatijih, imamo robe u radnjama, zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistem radi mnogo bolje od bogatijih zdravstvenih sistema. Ostanimo jedinstevni i solidarni i pobedićemo, izaći ćemo iz ove bitke jači i uspećemo da sačuvamo ljudske živote", naglasio je Vesić u izjavi za TV Pink.

On je rekao da se sada vidi da Beograđani poštuju zabranu kretanja i istakao da je to jedini i najbolji način da se suprotstavimo epidemiji i da je zaustavimo.

"Socijalna distanca je ključna mera i hvala Beograđanima. Znam da nije lako sedeti u kućama, ali moramo da izdržimo koliko god bude bilo potrebno kako bi uspeli da pobedimo epidemiju", kazao je Vesić.

Naglasio je i da je ovo trenutak kada svi treba da pokažemo solidarnost, da poštujemo odluke Vlade Srbije, epidemiologa, da ostanemo u svojim kućama jer tako čuvamo ljudske žživote.

On je dodao da od kada su mere uvedene najveći deo Beograđana, preko 95 odsto, pošštuje sve mere, ali da postoji manjina koja to ne čini.

"Problem sa epidemijom je u tome da ako i jedan odsto građana ne pošštuje mere, oni mogu da zaraze one koji ih pošštuju. Zato su mere neophodne, kao i socijalno distanciranje", naveo je Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.