Izvor: Blic, 30.Mar.2020, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto u celoj istočnoj Evropi ima MANJE UMRLIH od korone nego u Italiji tokom samo jednog dana?

Evropski podaci o širenju korona virusa navode na zaključak da je situacija u istočnoj polovini kontinenta mnogo manje strašna nego na Zapadu. Ukupan bilans žrtava u više od deset država Istočne Evrope manji je od broja žrtava bilo kog od poslednjih dana u Italiji. Najveću stopu širenja infekcije imaju Češka i Poljska, sa 2.541, odnosno 1.638 slučajeva, što je i dalje veoma malo u poređenju s većinom zapadnoevropskih zemalja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako je u celoj istočnoj Evropi smrtnost manja nego dnevna u Italiji

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020

Zvanični podaci o broju zaraženih i smrtnosti usled koronavirusa pokazuju da je opšte stanje u istočnoj Evropi mnogo manje dramatično nego na Zapadu.. Ukupan broj smrtnih slučajeva u čak 10 zemalja na istoku kontinenta manji je od broja žrtava bilo kog od poslednjih dana u Italiji. Najveću stopu...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.