Izvor: Radio 021, 01.Nov.2020, 14:18

Zaposleni na kovid odeljenjima u Republici Srpskoj preklinju građane da poštuju mere

Dežurno osoblje kovid odeljenja Univerzitetskog kliničkog centra RS uputilo je dramatično saopštenje u kojem bukvalno preklinje i moli građane da maksimalno primenjuju mere zaštite od virusa korona.

Zdravstveno osoblje svih kovid odeljenja je na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće moći dugo da izdrži.

"U proteklih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih pacijenata što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pravi stampedo u osmom mesecu trajanja pandemije, tako da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku", saopšteno je.

U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata je testirano 1.078 laboratorijskih uzoraka, a virus korona je potvrđen kod 582 osobe. Poređenja radi, u subotu su u RS registrovana 842 slučaja nakon testiranja 1.674 laboratorijska uzorka.

Napominju da je rukovodstvo UKC RS uz pomoć rukovodstva entitetske vlasti već sprečilo katastrofalni scenario.

"Ali, ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći da spreče katastrofu velikih razmera. Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštite od korona virusa koja podrazumeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijenu ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo", poručili su zdravstveni radnici u Kliničkom centru RS.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.