Za sedam dana virus potvrđen kod 117 osoba u Zlatiborskom okrugu: Prijepolje na korak od uvođenja vanredne situacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 12:51

Za sedam dana virus potvrđen kod 117 osoba u Zlatiborskom okrugu: Prijepolje na korak od uvođenja vanredne situacije

Žarište korona virusa u ovom delu Srbije je Prijepolje

Na teritoriji Zlatiborskog okruga u periodu od 21. do 27. Oktobra korona virus je potvrđen kod  117 osoba: Prijepolje  63, Užice  21, Požega  11, Priboj  8, Kosjerić  5, Arilje  2, Nova Varoš  2, Sjenica  2, Čajetina  2 i Bajina Bašta 1.

, koje je na korak od uvođenja vanredne sitiacije, zbog neodgovornog ponašanja građana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u Prijepolju trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

- Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi - kazao je Babić.

On se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

- Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja - zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Zlatiborskog okruga  ukupno je potvrđeno 2812 slučajeva infekcije korona virusom. Najveći broj zaraženih i dalje je u  Užicu  882, Požega 343, Prijepolje 303, Priboj 287, Arilje 207, Bajina Bašta 196, Nova Varoš 187, Sjenica 171, Čajetina 164, Kosjerić 72.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.