Za 3 dana 49 novoobolelih od korone u Jablaničkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2020, 10:36

Za 3 dana 49 novoobolelih od korone u Jablaničkom okrugu

U prethodna 3 dana na teritoriji Jablaničkog okruga na virus korona testirano je 169 osoba, a pozitivno je 49. Najviše novoobolelih je u Leskovcu - 41, podaci su Zavoda za javno zdravlje, a među obolelima su i dva deteta mlađa od 5 godina. Veći broj hospitalizovanih je u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, i trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se od korone leči 87 osoba.

I dalje je najveći broj zaraženih među zaposlenima - ukupno 32 novoobolela, ali se beleži rast zaraženih i među penzionerima - 14 u prethodna 3 dana.

Osim u Leskovcu, porast obolelih beleži se i u Medveđi, gde je u prethodna 3 dana registrovano još 5 pozitivnih na koronu. Dvoje novoobolelih je u Lebanu i jedan u Vlasotincu.

Više je i pacijenata koji se leče od kovida u Opštoj bolnici u Leskovcu - ukupno 87 hospitalizovanih.

U poslednja 24 sata na lečenje je primljeno 12 novih pacijenata, dvoje je otpušteno i troje upućeno na lečenje u Klinički centar Niš zbog težine kliničke slike. Ukupno hospitalizovanih na današnji dan, 6. jula, je 87 - kažu u Bolnici.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 996 osoba, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 776. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 117 osoba, u Lebanu 55, Bojniku 28 i Medveđi 20.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koronu u FBiH ima još 46 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2020

SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u posljednja 24 časa testirano je 688 uzoraka, od kojih je 46 pozitivno na kovid-19, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Raste broj zaraženih među mladima u Kraljevu

Izvor: Danas, 06.Jul.2020

„Među građanima sa pozitivnim nalazima na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“ na teritoriji grada Kraljeva 85 odsto osoba su mlađih od 45 godina, koji prolaze sa relativno lakom kliničkom slikom, temperaturom i tegobama koje liče na bronhitis i traju tri do četiri...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.