ŽIVELA ANA PREMIJERKA SRBIJE U POSETI SELU RAJKOVIĆ: Meštani spremili poseban doček u znak zahvalnosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 13:51

"ŽIVELA ANA" PREMIJERKA SRBIJE U POSETI SELU RAJKOVIĆ: Meštani spremili poseban doček u znak zahvalnosti (FOTO)

Brnabić se građanima opštine Mionice zahvalila što su se odazvali pozivu na imunizaciju, ističući da je to jedini način da zajedno pobedimo virus korona i vratimo se normalnom životu, proslavama, okupljanjima.

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas punkt za vakcinaciju u najvećem selu u opštini Mionica - Rajković, gde je samo za danas za vakcinu protiv kovida 19 prijavljeno između 50 i 100 meštana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ispred punkta, premijerka je zatekla meštane tog sela, koji srtpljivo u redu čekaju da prime vakcinu.

Brnabić se građanima zahvalila što su se odazvali pozivu na imunizaciju, ističući da je to jedini način da zajedno pobedimo virus korona i vratimo se normalnom životu, proslavama, okupljanjima.

Prema njenim rečima, vakcinacija je stvar odgovornosti i solidarnosti.

- Oni koji su se vakcinisali štite i sebe i one koji nisu vakcinisani - kazala je ona okupljanim građanima.

U razgovori sa medicinskim timom u vakcinalnom punktu, premijerka se raspitivala da li vlada i država mogu da učine još nešto kako bi se što veći broj ljudi vakcinisao što pre.

Medicinski tim ju je informisao da za sada imaju sve što im je potrebno, kao i da su građanima na raspolaganju sve vakcine, kao i u celoj zemlji.

Dodali su da je u početku vakcinacije u celoj opštini Mionica bila otežana, ali da poslednjih dana vlada sve veće interesovanje.

Sa premijerkom su punkt kod u Rajkoviću obišli ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u opštini Mionica, prvom i drugom dozom, ukupno je vakcinisano 1.944 građana, što je a narendih dana taj proj će premašiti i 20 odsto od ukupnog punoletnog stanovništva.

Prvu dozu primilo je 1.944 Mioničana.

Brnabić obilazi punkt kako bi apelovala na građane da se u što većem broju i što pre vakcinišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Do kraja maja bismo mogli da postignemo kolektivni imunitet

Izvor: Danas, 07.Maj.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da bi u Srbiji kolektivni imunitet mogao da se stekne do kraja maja, ali da to zavisi od građana.

Nastavak na Danas...

Brnabić prisustvovala vakcinaciji u selima Jabučje i Rajković

Izvor: Beta Video, 07.Maj.2021

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas vakcinaciji u selu Jabučje u opštini Lajkovac i selu Rajković u opštini Mionica i zahvalila stanovnicima tih sela što su došli da se vakcinišu.``Ovo nam mnogo znači i na ovaj način nam pomažete da pobedimo korona virus i...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.