WHO savjetuje protiv upotrebe krvne plazme u liječenju COVID-19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2021, 01:36

WHO savjetuje protiv upotrebe krvne plazme u liječenju COVID-19

Svjetska zdravstvena organizacija savjetovala je u ponedjeljak da se krvna plazma osoba koje su se oporavile od COVID-19 ne koristi za liječenje onih koji su bolesni. Trenutno dostupni podaci pokazuju da to ne poboljšava šanse za preživljavanje niti smanjuje potrebu za respiratorom. Hipoteza za korištenjem krvne plazme jeste da bi antitijela koja sadrži mogla neutralizirati korona virus, zaustavljajući ga u repliciranju i zaustavljanju oštećenja tkiva. Nekoliko studija koje su testirale...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SZO: Krvnu plazmu ne koristiti u lečenju obolelih od kovida-19

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2021

Krvna plazma pacijenata koji su se oporavili od kovida-19 ne bi se trebalo da se koristi u lečenju obolelih jer nema dovoljno dokaza da poboljšava njihove šanse za oporavak, poručila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).  

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.