Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 13:09

Vulin: Zemlje koje su nam pomogle imaju našu večnu zahvalnost

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se u teškim trenucima, kao što je pandemija korona virusa, prepoznaju pravi prijatelji i da će Srbija umeti da pamti koje države su joj pomagale u najtežim vremenima.

"U ovim trenucima ne samo da se poznaju prijatelji, ne samo da se vide koje zemlje Srbiju doživljavaju kao prijateljske, već se prepoznaje i budućnost. U ovakvim vremenima, u najtežim vremenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mi gradimo politiku za budućnost", naveo je Vulin.

On je to izjavio na aerodromu "Nikola Tesla" gde je sa turskim ambasadorom Tanžu Bilgičem dočekao turski vojni avion kojim je dopremljena pomoć Srbiji.

Vulin je zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći koja je stigla u pravo vreme i dodao da će Srbija svoju buduću politiku usmeravati u skladu sa tim ko joj je pomogao i ko je bio uz nju kada je trebalo.

"Kada je Srbiji bilo najteže, kada su nam ljudi umirali, a pomoć bila potrebna, nisu se javile sve zemlje... One koje su se javile, imaju našu večnu zahvalnost i razlog da očekuju da naše prijateljstvo bude veće", rekao je Vulin.

Ambasador Turske Tanžu Bilgič izrazio je saučešće zbog građana Srbije koji su u ovom teškom periodu umrli.

"U turskom jeziku postoji izreka: 'Prijatelj se prepoznaje u crnim danima'. Možda ova pomoć neće da reši sve probleme Srbije, ali Turska želi da pokaže da stoji uz Srbiju u teškim trenucima kroz koje prolazi. Želim da se vrlo brzo vratimo u dane mira i blagostanja. Ostanite zdravi", poručio je ambasador Bilgič.

Donacija iz Turske sadrži različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela, 1.500 testova za Covid-19.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.