Vulin: Dojave o bombama su kao korona

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 11:43

Vulin: Dojave o bombama su kao korona

Aleksandar Vulin izjavio je danas da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu sprečiti.

Vulin je uporedio tu situaciju sa koronom, rekavši da se sa time mora živeti.

"Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventivu", rekao je Vulin za TV Prva.

On je rekao da je tokom trajanja košarkaškog Fajnal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fora u Beogradu bilo dojava o bombama.

"Da smo poslušali dojave o bombama na Fajnal foru, ne bi ni bio održan. Rukovodstvo F4 je poslušalo naš savet, mi smo radili preventivno, obezbedili dvoranu i to je bilo dovoljno. Nije moguće pregledati stotine, hiljade dojava o bombi u jednom danu. Jedini način da ovo prestane, da ukinemo internet, mobilne, telegrame, pisma... To je možda moguće samo u Severnoj Koreji", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, bio je i slučaj da je u jednoj bolnici stigla dojava o bombi, ali da niko nije dva dana otvarao mejl, pa su zvali policiju posle dva dana.

Ministar policije ocenjuje da je u pitanju teroristička pretnja za celu Srbiju.

"Mi nemamo milion obučenih kontradiverzionih policajaca, 500.000 pasa koji će da pregledaju sve te dojave, i nekoliko miliona uređaja za praćenje. Uhapsili smo šest srpskih maloletnika koji su to radili, a kada smo ih pitali zašto su to radili, odgovor je bio "ne znam". Imali smo i slučajeve psihijatrijskih bolesnika koji su slali pretnje. Ovo je kao korona, to se jednostavno dešava, sa time mora da se živi", dodao je Vulin.

Ministar policije je rekao da je u brojnim mejlovima o dojavama kao razlog navođeno da su bombe postavljene jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

"Ali, da uvedemo sankcije Rusiji, mislite da pretnje ne bi stigle sa druge strane? U velikim zemljama, Rusiji, Americi... postoji epidemija ovakvih dojava. To je, jednostavno, nešto sa čime morate da živite, a na nama je da uradimo maksimalnu preventivu, ono što je do nas. Ipak, u jednom danu da pregledamo nekoliko hiljada objekata, fizički nije moguće", istakao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.