Vučić: Torlak će biti među najboljim fabrikama u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 13:40

Vučić: "Torlak" će biti među najboljim fabrikama u Evropi

Država će uložiti 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu "Torlak", kao i 20 miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, a uskoro će "Torlak" proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, ministrima i stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine, na kojem je, kako je objavio, doneto nekoliko važnih odluka.

"Država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje, pakovanje vakcina. Za pakovanje vakcina za grip, ali i tetanus, difteriju i vakcina protiv kovida 19. Za naš 'Torlak'", poručio je Vučić u snimku objavljenom na instagram profilu "Buducnostsrbije".

On je naveo i da će 20 miliona evra biti izdvojeno za uređenje prostorija i obnovu fasada, kao i da će biti uređeni parkovi i pristupni putevi Institutu.

Hoćemo da od "Torlaka" napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi, poručio je predsednik Srbije.

"I najradosnija vest, od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje, i verujemo da ćemo za nekoliko meseci to da završimo - četvorovalentne vakcine za grip. Velike novosti. Napred Torlak, napred Srbija", poručio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNAŽNA BORBA PROTIV EPIDEMIJE KOVIDA: Vučić i Brnabić sa predstavnicima zdravstvenih ustanova (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021

Nastavlja se borba protiv epidemije korona virusa u Srbiji..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa...A post shared by Aleksandar Vučić...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Cvijanović i Branbić: Nastavljamo zajedničke projekte

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2021

BEOGRAD - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarale su danas u Beogradu o nastavku realizacije zajedničkih projekata, ali i o podršci u nabavci vakcina protiv virusa korona i medicinske opreme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.