Vučević: Slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 12:26

Vučević: Slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Slovačke Republike u Republici Srbiji Nj.E. Fedorom Rosohom u Gradskoj kući. Zvaničnici su ocenili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, a Vučević je još jednom zahvalio na podršci koju je Slovačka Republika pružila Novom Sadu u borbi sa epidemijom virusa Korona.

Vučević je rekao da je slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine, te da Novi Sad kao harmonična multinacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajednica, pruža punu podršku negovanju kulture i identiteta Slovaka.

Odnosi Srbije i Republike Slovačke su tradicionalno stabilni i prijateljski što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, a posebno na polju privrede, rečeno je na sastanku. Gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador Rosoha izrazili su spremnost da sa svojih pozicija doprinesu povezivanju kompanija i ekonomskoj razmeni.

Ambasador Rosoha čestitao je Novom Sadu preuzimanje titule Evropske prestonice kulture, a sagovornici su konstatovali da će ove godine Novi Sad biti stožer kulturne saradnje evropskih gradova što će doprineti i turizmu i ekonomiji.

Ambasador je takođe najavio učešće umetnika iz Slovačke u programima Evropske prestonice kulture. On je rekao da će naredne nedelje u KC ''Svilara'' biti otvorena izložba umetnika jedinstvenog u svetu koji radi sa staklom, a koji je poreklom Slovak, te da će i folklorni ansambl iz Slovačke nastupiti u Novom Sadu na leto 2022. godine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Održan sastanak gradonačelnika Novog Sada i ambasadora Slovačke

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Slovačke Fedor Rosoha ocenili su danas na sastanku; održanom u Gradskoj kući, da su odnosi Srbije i Slovačke tradicionalno prijateljski i stabilni, što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, između...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.