Korona u domu za stare u Petrovaradinu: Zaraženo 22 korisnika i 6 zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 14:47

Korona u domu za stare u Petrovaradinu: Zaraženo 22 korisnika i 6 zaposlenih

Virus je ušao u privatni gerontološki dom u Petrovaradinu, ali u Pokrajinskoj vladi napominju da ovaj slučaj posmatraju kao izolovani.

U privatnom staračkom domu "Mass green hous" u Petrovaradinu epidemiolozi su pre 24 sata zabeležili prvi slučaj i odmah su obavljena brza testiranja 49 ljudi, korisnika i zaposlenih.

"Nakon analize 49 testiranih, 28 je bilo pozitivno, od toga 22 korisnika i šestoro zaposlenih. Ovo posmatramo kao izolovan slučaj i mislim da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati uticaja na okolinu i Vojvodinu, generalno", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade.

Ukupno šestoro zaraženih iz ovog privatnog staračkog doma smešteno je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, a prvi zaraženi se nalazi na respiratoru.

"Vojvodina je imala veoma dobre rezultate u borbi protiv korona virusa, ovo je izolovan slučaj i za 10-12 sati smo uspeli da testiramo sve zaposlene i izolujemo sve korisnike i zaposlene", naveo je Mirović.

On je rekao da je privatni dom "veoma dobro vođen, te da nikada nije bilo pritužbi ni korisnika, ni zaposlenih na njegov rad".

Svi domovi pod upravom Pokrajinske vlade, rekao je Mirović, postupali su u skladu sa uputstvima Pokrajinskog kriznog štaba, ispred svih su bili prirpadnici vojske i imali smo, kaže, veoma mali broj zaraženih u domovima, bez obzira na novozaražene u privatnom domu.

Mirović je odgovarao i na novinarska pitanja u vezi sa situacijom u Naftnoj industriji Srbije u Novom Sadu, gde se, prema nezvaničnim navodima, takođe, pojavio virus, a brzim testiranjem otkriveno 60 zaraženih. On je upitan i da li će zgrada NIS-a biti zatvorena, kao što kažu nezvanične informacije.

"Nisam razgovarao sa upravom NIS-a i ne planiramo da bilo šta zatvaramo, ali ćemo testirati gde god bude bilo potrebe", rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ranije je izjavio  da su u privatnom domu za stara lica u Petrovaradinu prema njegovim saznanjima koronom zaraženi korisnici, ali i zaposleni, ukupno njih 28.

Sedam osoba je hospitalizovano, a dom je pretvoren u kovid bolnicu.

Vučević apeluje na sve da budu obazrivi i naglašava da u ustanovama takvog tipa i dalje važe stroga pravila i nije ukinuta mera zabrane posete.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.