Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020, 18:04

Više od 1.300 Britanaca greškom obavešteno da su pozitivni na koronu

Više od 1.300 ljudi u Velikoj Britaniji dobilo je netačno obaveštenje da su zaraženi virusom korona zbog laboratorijske greške u sistemu NHS Test and Trace, saopštili su iz britanskog Ministarstva zdravstva.

"NHS Test and Trace kontaktirao je 1.311 osoba i netačno ih obavestio da su njihovi rezultati testova na Covid-19, koji su sprovedeni između 19. i 23. novembra, pozitivni. Zbog problema sa serijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hemikalija koje se koriste pri testiranju njihovi rezultati su zapravo nevažeći", piše u saopštenju, a prenosi Rojters.

"Preduzeli smo mere kako bismo što pre obavestili one građane koji su primili nevažeće rezultate. Zamolili smo ih da ponove testiranje i ostanu u samoizolaciji ako imaju simptome. Ova laboratorijska greška je izolovani incident", dodaje se u saopštenju.

Britanska vlada je najavila da će u svoj sistem testiranja i praćenja kontakata uložiti dodatnih sedam milijardi funti, uprkos nedavnim kritikama koje su se pojavile nakon niza grešaka unutar sistema.

Na primer, u septembru je u sistemu na nekoliko dana nestalo gotovo 16.000 pozitivnih rezultata, zbog čega je došlo do kašnjenja u praćenju kontakata.

Do sada je u Velikoj Britaniji zabeleženo oko 1,6 miliona slučajeva Covida-19, a umrlo je više od 57.000 ljudi.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.