Izvor: Luftika.rs, 18.Apr.2021, 12:37

Vesić: Umesto PCR testa jeftinije da se vakcinišete, to ne košta ništa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da nema odgovor na pitanje može li cena PCR testa da bude niža za domaće građane jer tu odluku donosi Vlada Srbije.
„Mislim da je za jednu porodicu mnogo jeftinije da se vakcinišu – to ne košta ništa“, rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva.
On je rekao da stranci plaćaju istu cenu PCR testa na virus korona jer Beograd živi od turizma.
„Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vodim računa o tome da što više turista dodje u Beograd“, kazao je Vesić.
Podsetimo, na sednici Kriznog štaba održanoj 16. aprila, odlučeno da se izjednači cena PCR testa za naše građane i strance, kako bi se podržao turizam.
Vesić je rekao da je u Beogradu vakcinisano skoro 40 odsto ljudi i da je broj zaraženih u Beogradu juče prvi put pao ispod 700 od početka februara.
Vesić je rekao da očekuje donošenje dve važne odluke, a prva od njih je da se otvore zatvoreni delovi restorana.
„Očekujemo da Vlada usvoji protokole koje su predložili Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje i ‘ivent’ industrija o organizovanju događaja“, rekao je.
Istakao je da je Grad predložio donošenje četiri protokola, onaj koji se odnosi na organizovanje svadbi i manjih dogadjaja, organizacija kongresa, seminara, festivala, koncerata.
„Veoma je važno da mi kao zemlja izadjemo sa planom otvaranja kako bi oni u toj industriji mogli na vreme da rezervišu one koji bi dolazi eventualno“, rekao je Vesić.
Kazao je da su kongresni turisti veoma značajni za Beograd zato što troše mnogo više para od turista koji dolaze samo da bi posetili neki grad.
„Radimo na vakcinaciji zaposlenih u hotelima. Prošle nedelje je bilo vakcinisano oko 25 odsto njih, a negde oko 20 odsto je preležalo koronu i trenutno na spisku imamo još opko 25 odsto zaposlenih koji će početi od utorka da se vakcinišu“, rekao je.
Dodao je da to znači da će brzo većina zaposlenih u hotelima u gradu biti vakcinisana, što znači da su uz poštovanje mera turisti sigurni, a Srbija u svetu zahvaljujući vakcinaciji ima status sigurne zemlje.
Izvor: Beta
Član Kriznog štaba Vesić izvinio se što je kršio mere Kriznog štaba

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.