Vanredna konferencija zbog korone - Premijerka Brnabić: Najkritičnije u Beogradu, ovo je rezultat naše nediscipline (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2020, 16:20

Vanredna konferencija zbog korone - Premijerka Brnabić: Najkritičnije u Beogradu, ovo je rezultat naše nediscipline (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti povodom situacije u Srbiji, vezano za epidemiju virusa korona Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je vanrednu pres konferenciju povodom situacije vezano za virus korona.- Pogoršanje situacije vidimo i u regionu. Približavamo se najgorim parametrima. Najkritičnija situacija je u Beogradu. Sa još većom pažnjom ćemo pratititi razvoj situacije. Ovo je rezultat naše nediscipline, uskoro ćemo videti i rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okupljanja na protestima- rekla je Brnabić.Premijerka moli građane da se strogo pridržavaju svih mera, koje je doneo Krizni štab - nošenje maski, razmak od najmanje metar i često pranje ruku.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je protekli dan bio najteži od početka epidemije korona virusa u Srbiji. NAJTEŽI DAN U SRBIJIU Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 18 osoba od posledica virusa korona.Novozaraženih je 386, a testirano 8.646. Više o tome čitajte KLIKOM OVDEBRNABIĆ: AKO OVAKO NASTAVIMO, BRZO STIŽEMO NAJGORE BROJKEPremijerka Ana Brnabić ukazala je da se dramatično pogoršanje situacije primećuje u celom regionu, ali i svetu, i da, ako ovako nastavimo, brzo stižemo brojke zabeležene tokom vrhunca epidemije korona virusa.Navela je da se u nekim brojkama približavamo najgorim parametrima koje smo imali u aprilu.„Najgori dan od početka borbe protiv korona virusa što se tiče osoba na respiratorima je bio 12. april kada samo imali 146 pacijenta, a po broju novozaraženih bio je 16.april sa 445 novoobolelih“, rekla je ona.Brnabić je, na vanrednoj konferenciji za štampu, istakla da je ovo dramatično pogoršanje situacije koje je prisutno u celom regionu, ali i širom zemaljske kugle.Prenela je da je u Hrvatskoj zabeleženo 116 novozaraženih, u BiH 310, u Crnoj Gori 59, i da to pokazuje da svi zajedno moramo da se uključimo u borbu sa svim snagama koje su pokazane u martu i aprilu.Foto TanjugPREMIJERKA O PROTESTIMA-Neznam da li će biti uvažen apel da se ne održavaju protesti, jer su ogroman rizik, a nadam se da hoće-prokomentarisala je premijerka Ana Brnabić održavanje protesta u prestonici i ostalim gradovima.PREMIJERKA: NEĆEMO PREZATI OD NAJRESTRIKTIVNIJIH MERAUkoliko situacija sa koronom ne bude bolja, nećemo prezati od bilo kakvih rekstriktivnih, pa i najrestriktivnijih mera da bi sačuvali zdravlje i živote ljudi, poručila je premijerka Ana Brnabić."Verujem da možemo svi zajedno da dovedemo ove brojeve pod kontrolu i bez potpune zabrane kretanja", rekla je Brnabić i naglasila da je za to potrebna apsolutna disciplina svakog od nas pojedinačno. Više o tome čitajte KLIKOM OVDEFoto TanjugNEOPHODNA DISCIPLINA SVAKOG POJEDINCA Premijerka Srbije apelovala je na građane da budu disciplinovai.-Neophodna je disciplina svakog pojedinca, to je pokazalo iskustvo svih zemalja, da bi izbegli potpunu zabranu kretanja- rekla je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.