Valjevo: U poslednja 24 sata 26 novozaraženih osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 13:44

Valjevo: U poslednja 24 sata 26 novozaraženih osoba

U poslednja 24 časa u Valjevu, kod još 26 osobe, laboratorijski je potvrđen virus korona , a u Opštoj bolnici u tom gradu hospitalizovano je 85 pacijenata od čega je kod 44 potvrđen virus, a ostali su suspektni i imaju simptome virusa Kovid 19.

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije, u kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledano je 140 osoba sa respiratornim infekcijama i uzeto 75 briseva, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prijemno urgentnom centru Opšte bolnice pregledano 20 sumnjivih i verovatnih slučajeva,od kojih je sedam primljeno na hospitalizaciju i uzeto 16 briseva.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1.107, a samo u drugom piku epidemije od 17. juna do danas je laboratorijski potvrđeno 912 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola i to prosečne starosti ispod 50 godina.

Od početka epidemije izlečeno je 540 osoba, u drugom piku 364, dok je samo u avgustu izlečeno 150.

Broj zaraženih zdravstvenih radnika od početka epidemije je 91, od čega je u prvom piku registrovano 49, od kojih je jedna osoba preminula.

U drugom piku registrovana su 42 pozitivna zdravstvena radnika, od kojih je u kućnoj izolaciji 17, a izlečeno je 12.

Od početka epidemije do danas, od posledica virusa korona, iz Valjeva je preminula 21 osoba, od kojih dve u drugom piku.

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga laboratorijski je potvrđeno 11 novoobolelih osoba, u Lajkovcu i Mionici po tri, u Ljigu četiri i u Osečini jedna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čačak: Veći priliv pacijenata iz Lučana,preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020

U Opštoj bolnici Čačak na kovid odeljenjima hospitalizovano je 94 pacijenata, a sa potvrđenim virusom korona, preminula je jedna ženska osoba iz Čačka rođena 1952. godine...U protekla 24 časa primljeno je šest pacijenata, a u respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.