VRHUNSKI KVALITET KOJI ĆE SPASITI AMERIČKE ŽIVOTE Tramp progovorio o RUSKOJ POMOĆI, Putin im je učinio VELIKU USLUGU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 09:50

"VRHUNSKI KVALITET KOJI ĆE SPASITI AMERIČKE ŽIVOTE" Tramp progovorio o RUSKOJ POMOĆI, Putin im je učinio VELIKU USLUGU

Međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna.

SAD će platiti Rusiji kontingent medicinske opreme za borbu protiv širenja korona virusa, saopštio je danas visoki zvaničnik Trampove administracije, ali nije otklonio nedoumicu ko će snositi troškove za pošiljku iz Moskve.

Nakon telefonskog razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika SAD Donalda Trampa, Rusija je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslala 60 tona medicinske opreme uključujući respiratore, maske i ventilatore.

Tim povodom, Tramp je ocenio da je ruska oprema vrhunskog kvaliteta i da će spasiti živote Amerikanaca.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zvanična Moskva platila polovinu cene celog kontingenta, a jedan visoki zvaničnik Bele kuće, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da je Rusija prodala Americi opremu ispod tržišne cene, ne navodeći koliko je Vašington platio.

U Njujork je 2. aprila sleteo avio A-124 (Ruslan) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.