Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 07:54

VIDEO: Osoblje u domovima za stare u Francuskoj protestovalo tražeći veće plate

Zaposleni u mnogim francuskim staračkim domova protestovali su širom Francuske zahtevajući veće plate usred krize sa virusom korona.

Demonstranti su se okupili ispred domova u vlasništvu grupe "Korian" u Parizu, Lilu i drugim francuskim gradovima kao odgovor na poziv nekoliko krajnje levih sindikata.

"Korian" je jedan od lidera na tržištu u pružanju nege za starije osobe. Ima više od 850 objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Evropi, u kojima je zaposleno više od 53.000 ljudi, a brinu o oko 300.000 ljudi u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji i Španiji.

U Francuskoj, gde upravlja sa gotovo 300 domova za negu starih, "Korian" se suočava sa nekoliko tužbi porodica koje su izgubile voljene tokom pandemije. Tužioci su otvorili i policijsku istragu.

Francuska je zabeležila više od 14.000 smrtnih slučajeva od posledica Covid-19 među stanovnicima staračkih domova. To predstavlja gotovo polovinu ukupnog broja preminulih u zemlji, kojih je više od 28.300.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.