Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 22:13

VIDEO: Najveći virtuelni hor na svetu - 700 dece otpevalo "Nessun dorma" prenoseći poruku nade

Najveći virtuelni hor na svetu koji čini 700 dece, preneo je poruku nade i solidarnosti tokom pandemije virusa korona.

Muzička asocijacija "Europa InCanto" pozvala je decu iz Italije i Evrope da otpevaju čuvenu ariju iz opere "Turandot" Đakoma Pučinija "Nessun dorma".

Na inicijativu je pristiglo 700 snimaka dece koji su širom sveta pevali, vođeni aplikacijom "Scuola InCanto", piše Republika.

Rezultat inicijative je veliki hor praćen virtuelnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << orkestrom muzičara orkestra EICO-Europa InCanto, uz dirigenta Đermana Nerija, koji je na društvenim mrežama pozdravljen oduševljenim komentarima.



Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sedamsto dece iz čitave Evrope pevalo „Nessun dorma“ (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2020

Sedamstotina dece iz Italije i čitave Evrope udružilo se u najvećem virtuelnom horu da bi poslalo poruku svetu tokom pandemije korona virusa, pevajući ariju iz slavne opere „Turandot“ Đakomo Pučinija Specijalno za "Novosti": RimSedamstotina dece iz Italije i čitave Evrope...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.