Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020, 07:09

VIDEO: Japanci zbog korone zabranili vrištanje na rolerkosterima: Vrištite u sebi

Japanci su odlučili da smanje rizik od zaraze virusom korona tako što će zabraniti vrištanje tokom vožnje od 100 na sat na rolerkosterima.

Udruženje zabavnih parkova u Japanu, kojoj pripada većina tematskih parkova u zemlji uključujući i Diznilend, izdalo je zanimljive smernice. Naime, s pojavom korone, zabavni parkovi u februaru su se zatvorili širom države, zbog mera opreza, piše Yahoo.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi u narednom periodu sve proteklo u najboljem redu, prilikom ponovnog otvaranja date su jasne smernice. Tako će posetioci parkova na primer na rolerkosteru ubuduće morati da nose maske i suzdrže se od vrištanja tokom vožnje, kako bi minimalizirali rizik od zaraze. Osim toga, preporučeno im je da "vrište u srcu".

Video dvojice japanskih rukovodilaca zabavnog parka koji demonstriraju kako "vrište u sebi" kako ne biste širili koronu dok su na rolerkosteru postao je viralan.

"Sada naši gosti šute dok se voze na rolerkosteru", rekao je portparol zabavnog parka Fudžikjuoko.



Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.