VELIKA TUGA: Preminula beba stara 9 dana iz Kragujevca koja je bila zaražena korona virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 13:24

VELIKA TUGA: Preminula beba stara 9 dana iz Kragujevca koja je bila zaražena korona virusom

Beba je prethodno bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj gde je i preminula

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena korona virusom, imala citokinsku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je.

Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima lekara preminula.

Novorođenče uzrasta 9 dana, u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom lečenja od infekcije covid 19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKCK su primenjene sve terapijske procedure, neophodne u lečenju infekcije covid 19 u neonatalnom uzrastu.

- Tokom lečenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u Turpšovu, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije. Na primenjenu terapiju tokom lečenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe - navode u dečijoj klinici u Tiršovoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminula beba rođena sa koronavirusom

Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021

Beba iz Kragujevca, koja je inficirana korona virusom i poslednjih dana se nalazila na respiratoru, preminula je danas u dečjoj Univerzitetskoj klinici Tiršova.. Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, je tokom jučerašnjeg dana u veoma teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.