VAŽNO! Krizni štab Novog Pazara doneo najnoviju odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2020, 19:56

VAŽNO! Krizni štab Novog Pazara doneo najnoviju odluku

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je plaćanja pogrebnih troškova porodice čiji su članovi preminuli od posledica izazvanih korona virusom.

Svim organima, ustanovama i ostalim pravnim licima naloženo je da za vreme trajanja vanredne situacije, zastave spuste na pola koplja, odnosno, jarbola.

Gradski štab stavio je van snage odluku o ograničavanju rada trgovinskih radnji i marketa samo od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 19 časova, dok je za ostale privredne subjekte to radno vreme ostalo važeće.

Štab je odlučio da kupi mobilnu metalnu ogradu, kontejnere za smeće, mobilne toalete, klupe i rezervoare za pijaću vodu i sve drugo neophodno za osposobljavanje poljske bolnice Vojske Srbije.

Formiran je Operativni tim za koordinaciju humanitarnih aktivnosti, na čijem čelu je Albin Škrijelj, a mogu se priključiti sve zainteresovane organizacije i pojedinci.

Na račun Grada Novog Pazara namenjen borbi protiv epidemije koronavirusa do sada je uplaćeno nešto više od 2,3 miliona dinara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije pripremila je poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru u cilju efikasnije borbe protiv epidemije korona virusa koja u tom gradu ima ozbiljne razmere.

Za kratko vreme formirana je poljska vojna bolnica kapaciteta 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170 kreveta, u kojoj će biti lečeni lakše i srednje teško oboleli pacijenti od virusa Kovid-19.

Војска Србије формирала je пољску болницу у Новом Пазару у којој ће бити лечени лакше и средње тешко оболели пацијенти од вируса #covi̇d19 . За кратко време формирана је пољска војна болница капацитета 110 кревета, са могућношћу проширења до 170 креветa. У болници је тренутно ангажовано око 40 лекара и медицинских техничара. #vojskasrbije #NoviPazar #vojnozdravstvo #pomoćVojske #covid19

A post shared by moivs (@odbranaivojska) on Jul 4, 2020 at 7:15am PDT

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić istakao je da su prema naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina dobili zadatak da u roku od 24 časa formiraju poljsku vojnu bolnicu pored Opšte bolnice u Novom Pazaru.

- Odmah smo pristupili realizaciji tog zadatka i u saradnji sa pripadnicima Druge brigade kopnene vojske postavili šatore i krevete. U medicinskim timovima je 40 medicinara iz vojnih zdravstvenih ustanova. Nalazimo se pred puštanjem vojne bolnice u funkciju - kaže general Jovičić.

- Lečićemo sve pacijente iz regiona Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Imamo dovoljno iskustva, zadatak ćemo da izvršimo kako treba i na vreme. Ostaćemo koliko god bude potrebno i pružićemo maksimalnu medicinsku pomoć. Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije, vojno zdravstvo uvek su bili na nivou zadatka. Važno je da brzo radimo, imamo našu opremu i dobru saradnju sa direktorom Opšte bolnice. Ovde smo zajedno u borbi protiv virusa - poručio je general Jovičić.

Prema rečima načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika dr Miroslava Vukosavljevića, od danas "srce VMA kuca i u Novom Pazaru u okviru Opšte bolnice, kao što kuca istim ritmom u zgradi VMA na Banjici ili u Vojnoj bolnici na Karaburmi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.