Upozorenje Nemačkoj da je rano za slabljenje restriktivnih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 11:35

Upozorenje Nemačkoj da je rano za slabljenje restriktivnih mera

Predsednik Svetskog udruženja lekara Frank Ulrih Montgomeri upozorio je političare u Nemačkoj na opasnost preranog slabljenja restriktivnih mera u borbi protiv virusa korona.

"Politika treba sada da izradi egzit strategiju, ali početak labavljenja nije kalendarski datum", podvukao je on u izjavi dnevniku "Bild".

Montgomeri ističe da je se odluka o opuštanju mera mora primeniti na osnovu trajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremena u kojem se udvostručuje broj inficiranih.

U Nemačkoj se već danima razgovara o egzit strategiji, a nemačka kancelarka Angela Merkel je poručila da je još prerano za povlačenje restrikcija.

Istakla je da bi bilo potpuno neodgovorno sada govoriti o konkretnom datumu kada će mere biti povučene, ili labavljanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.