Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 10:30

Ukupno 160 zaraženo virusom korona u Crnoj Gori

Direktor Instituta za Javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, 160 osoba inficirano virusom korona u Crnoj Gori.

"Od 18 sati u četvrtak do osam sati jutros, analizirano je 114 uzoraka, od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus. Novooboleli su registrovani u Podgorici, Nikšiću i Baru, Danilovgradu i Herceg Novom. U Podgorici najviše, njih 10. Devetoro novoobolelih su bili u kontaktu sa prethodnim slučajevima, a dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su novoimportovani", naveo je Mugoša, prenosi RTCG.

Ovo govori, dodao je, da je to lokalna transmisija i jedini način da se pomogne je fizička distanca.

On je ukazao da niko nije kriv što se inficirao, da ne sme da se dozvoli stigma i lepljenje etiketa, jer bi to moglo dovesti do toga da ljudi izbegavaju da prijave simptome.

"Mi smo u vrhu u Evropi po testiranju, svako koga otkrijemo prijavljujemo i zato ponavljam da moramo obratiti pažnju na odnos prema obolelima. I da dobro slušamo sve što nadležni govore", istakao je Mugoša.

Članica Nacionalnog koordinacionog tela Vesna Miranović saopštila je da se u karantinima nalazi 940 građana, kao i da očekuju grupu građana iz Frankfurta.

Ništa ne sme da bude u funkciji politike, sve je u funkciji zdravlja, navela je ona.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Još pet građana iz Bijelog Polja zaraženo korona virusom

Izvor: SandzakPress.net, 03.Apr.2020

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) jutros je saopšteno da je još pet građana Bijelog Polja zaraženo novim korona virusom. U Crnoj Gori je ukupno inficirano 140 lica, a prvi slučaj obolijevanja u našoj Opštini registrovan je prije dva dana. Iz lokalne uprave su kazali da su uzorci...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.