UZNEMIRUJUĆI PODACI: Novo žarište u SAD, rekordan skok novoobolelih, korona hara Floridom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 20:23

UZNEMIRUJUĆI PODACI: Novo žarište u SAD, rekordan skok novoobolelih, korona hara Floridom

Analiza podataka dolazi sa Univerziteta Džons Hopkins.

Na Floridi je danas registrovano 3.207 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni skok broja zaraženih od početka pandemije u martu.

Preminula je najmanje 3.061 osoba. U celoj državi ukupno je zaraženo skoro 86.000 ljudi, saopštila je agencija za zdravlje Floride. Razlog za povećanje broja novih slučajeva delimično je veći broj testiranja, naročito među mladom populacijom i onima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne pokazuju nikakve simptome.

Međutim, stopa pozitivnih proteklih dana izazvala je uznemirenost. Naučnici iz Dečije bolnice i Univerziteta u Pensilvaniji upozorili su da sve ukazuje da će Florida biti novo žarište korona virusa.

Florida se pridružila američkim državama: Alabami, Arizoni, Kaliforniji, Nevadi, Severnoj Karolini, Oklahomi, Oregonu, Južnoj Karolini i Teksasu, u kojima se svakodnevno primećuju rekordni sedmodnevni proseci novih slučajeva korona virusa, pokazala je analiza podataka sa Univerziteta Džons Hopkins.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.