UŽIVO Brojke se ne smiruju, novo žarište na jugu; Zatvoreno posle 14h

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 09:07

UŽIVO Brojke se ne smiruju, novo žarište na jugu; Zatvoreno posle 14h

U Srbiji su do sada primenjene 1.405.142 doze vakcina protiv korona virusa, a 507.425 ljudi je dobilo drugu vakcinu, novi su podaci Vlade Srbije.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je i dalje peta zemlja u svetu.

Ispred Srbije su Izrael, Sejšeli Ujedinjeni Arapski Emirati, a iza Sjedinjene Države, Maldivi, Čile.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu. Srbija u apsolutnim brojevima ima više potpuno vakcinisanih građana nego što zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

Prema broju vakcinacija na 100 stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na 100 stanovnika je prva u Evropi.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija. Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Sve informacije o koronavirusu u Srbiji iz minuta u minut pratite u našem LIVE blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.